Spyshots

Volvo XC60 op de gevoelige plaat

Volvo XC60 op de gevoelige plaat

Dit is de allereerste foto van de Volvo XC60. De auto werd in San Fransisco op de gevoelige plaat gelegd door een toevallige voorbijganger. Helaas is de kwaliteit zeer slecht, maar de primeur is er niet minder om. De Volvo XC60 zal namelijk pas begin 2009 bij de dealers staan.

Begin 2007 presenteerde Volvo de XC60 concept op de NAIAS in Detroit. Met de introductie draaide Volvo er niet omheen en liet weten dat de conceptcar een voorbode is voor een nieuwe SUV onder de XC90. Daarmee wordt de concurrentie aangegaan met de BMW X3 en de op stapel staande Audi Q5 en Mercedes GLK.

San Fransisco
Met nog ruim een jaar te gaan hadden wij nooit verwacht de XC60 nu al te kunnen tonen. Maar soms lopen dingen nu eenmaal vreemd. Zo ook voor een Amerikaanse zakenman uit Californië. Terwijl hij aan het zoeken was naar een parkeerplek in het centrum van San Fransisco stuitte hij op een filmploeg. Niet geheel ongewoon in deze Amerikaanse stad. Maar ineens dook er een ‘vreemde’ auto op. De man aarzelde geen moment en wist dat dit het productiemodel moest zijn van de XC60. Helaas had hij geen camera bij zich maar greep snel naar de mobiele telefoon. Na een foto te hebben gemaakt werd hij direct door de politie verzocht om zo snel mogelijk door te rijden. Maar hij had genoeg gezien. De auto was voorzien van Zweedse kentekenplaten en op de achterzijde waren de letters XC60 voldoende om te kunnen concluderen dat dit inderdaad het productiemodel moet zijn. Waarom Volvo nu al bezig is met het maken van filmmateriaal blijft echter een raadsel.

Begin 2009 bij de dealers
De Volvo XC60 zal in 2008 worden gepresenteerd. Het model staat in het voorjaar van 2009 bij de dealers. Zoals gezegd wordt het model gepositioneerd onder de XC90 en is daarmee een concurrent voor diverse Duitse compacte SUV’s.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken