Spyshots

Hyundai i20: Getz-opvolger

Hyundai i20: Getz-opvolger

Volgend jaar zal de Hyundai Getz worden vervangen door de compleet nieuwe i20. Het model moet de concurrentie aangaan met onder meer de Ford Fiesta en Volkswagen Polo en zal in de zomer van 2008 bij de dealers staan.

Hyundai is in een razend tempo haar complete modellengamma aan het vernieuwen. Met de i30 werd de nieuwe modelnamen-strategie onthuld die op het complete gamma wordt doorgevoerd. Zo zal de opvolger van de Getz als i20 door het leven gaan en volgen er ook nog een i10 en i50 die respectievelijk de namen Atos en Sonata (na de facelift volgend jaar) zullen vervangen.

Dynamischer
Tijdens testwerkzaamheden in de Alpen werd deze i20 op de gevoelige plaat gelegd. We zien duidelijk dat de i20 een stuk dynamischer overkomt dan de Getz die hij opvolgt. Het front heeft een diep doorgetrokken voorbumper en de koplampen zijn langgerekt van vorm.

Motoren
Het motorengamma zal bestaan uit diverse benzine- en dieselmotoren. De benzinemotoren hebben vermogens tussen 70 en 110 pk en op dieselgebied zal het aanbod bestaan uit motoren met 88 tot 110 pk.

Zomer 2008
Vanaf de zomer van 2008 zal de nieuwe Hyundai i20 bij de dealers staan. De in 2002 gepresenteerde Getz is daarmee verleden tijd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hyundai i20: Getz-opvolger
Hyundai i20: Getz-opvolger
Hyundai i20: Getz-opvolger
Redactie
Door Redactie

Zoeken