Spyshots

Volkswagen Golf in de Oostenrijkse Alpen

Volkswagen Golf in de Oostenrijkse Alpen

De nieuwe Volkswagen Golf wordt momenteel in de Alpen aan tests onderworpen. Onze fotograaf wist de zesde generatie van de Volkswagen Golf op de gevoelige plaat te leggen. Deze spyshots tonen een goed beeld van hoe de zesde generatie van de Golf eruit komt te zien.

Inmiddels alweer vier jaar geleden (in 2003) debuteerde de huidige generatie van de Volkswagen Golf. In al die jaren breidde Volkswagen het Golf-gamma uit met diverse sportieve varianten en een Variant, maar een facelift heeft het model nooit ondergaan. De drie- en vijfdeurs zijn dan ook nog nagenoeg gelijk aan het model zoals dat in 2003 debuteerde. De concurrentie zit echter niet stil en Volkswagen loopt dan ook een beetje achter de feiten aan. Een facelift hadden wij al enige tijd geleden verwacht, maar die lijkt uit te blijven. Eind 2008 staat namelijk de compleet nieuwe Volkswagen Golf bij de dealers.

Zesde generatie met herkenbare lijnen
De zesde generatie van de Golf borduurt duidelijk voort op het concept van generatie vijf. De basislijnen komen overeen met de huidige best-seller en dat lijkt een verstandige keuze. Volkswagen zal echter wel meer aandacht besteden aan een sportieve look, iets dat de concurrentie ook doet. Op eerdere spyshots konden wij al wat laten zien van de Golf zes. Op dat moment werd de auto getest in de snikhete woestijnen van Californië. Deze spyshots - die meer details tonen - zijn genomen in de Oostenrijkse Alpen. De laag met camouflage is enigszins afgenomen en door het doek heen kunnen wat wat details zien. Op de eerste officiële foto´s moeten we nog wachten tot 2008.

Eind 2008 leverbaar
Zoals het er nu op lijkt zal de nieuwe Golf eind 2008 al bij de dealers staan. Het gaat om een nieuw model, dat echter ook gebruik maakt van techniek van de Golf V. Feitelijk spreken we hier van een rigoureuze facelift.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Golf in de Oostenrijkse Alpen
Volkswagen Golf in de Oostenrijkse Alpen
Volkswagen Golf in de Oostenrijkse Alpen
Volkswagen Golf in de Oostenrijkse Alpen
Redactie
Door Redactie

Zoeken