Spyshots

Volkswagen Scirocco herleeft!

Volkswagen Scirocco herleeft!

De Volkswagen Scirocco komt definitief terug. Volkswagen presenteerde als opwarmertje al een conceptcar in de vorm van de Iroc. Dat het model ook daadwerkelijk op de markt zal komen is nu definitief bevestigd met deze spyshots. Hier ziet u de Volkswagen Iroc tijdens hittetesten.

De Volkswagen Scirocco werd tussen 1975 en 1991 in Europa verkocht. Het model was ontworpen door Giugiaro en werd een enorm succes. Helaas was het lot van zijn opvolger - de Corrado - minder positief. Dat model werd tussen 1992 en 1996 verkocht, maar was te duur om aan een groot publiek te worden verkocht. Volkswagen gaat het echter opnieuw proberen en zal volgend jaar de nieuwe Scirocco op de markt brengen.

Iroc concept
Als opwarmertje voor zijn komst presenteerde Volkswagen vorig jaar de Iroc concept. De auto stond als wereldprimeur op de Autosalon van Parijs en deelt veel van zijn techniek met de Eos. Zijn styling is echter sterk afwijkend. De diep doorgetrokken grille, de korte achterzijde en de sportieve zijlijn maken de Scirocco tot een moderne coupé die qua concept enigszins doet denken aan de Alfa Romeo Brera.

Hittetesten in de Death Valley
Momenteel ondergaat de nieuwe Scirocco hittetesten in de Amerikaanse Death Valley. Met een zwaar gecamoufleerd prototype is een testteam van Volkswagen neergestreken in de VS. De spyshots verraden weinig van zijn definitieve ontwerp, maar het lijkt er sterk op dat de auto veel weg heeft van de Iroc concept. Hopelijk zal Volkswagen de auto ook gaan leveren in de felgroene kleur waarin de conceptcar in Parijs stond te pronken!

2008 bij de Volkswagen-dealers
Al in 2008 zal de nieuwe Scirocco bij de dealers staan. Zijn officiële debuut zal dan ook niet al te lang meer op zich laten wachten. We zijn benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. Hopelijk wordt het niet zo´n teleurstelling als de Tiguan concept en zijn uiteindelijke productiemodel. Bij dat model sneuvelden veel van de spannende elementen die de conceptcar kenmerkte.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Scirocco herleeft!
Volkswagen Scirocco herleeft!
Volkswagen Scirocco herleeft!
Volkswagen Scirocco herleeft!
Volkswagen Scirocco herleeft!
Redactie
Door Redactie

Zoeken