Spyshots

BMW X6 gespot in Italië

BMW X6 gespot in Italië

Tijdens een vakantie in Italië betrapte Autowereld.com-bezoeker Nico Treure de BMW X6. De crossover die het midden houdt tussen een SUV en een coupé wordt boven de X5 gepositioneerd en moet uitblinken op het gebied van rij-eigenschappen. De BMW X6 zal een geheel andere SUV worden dan we momenteel gewend zijn.

Onderhuids is de X6 grotendeels gebaseerd op de populaire X5. Dat betekent dan ook dat een groot deel van het onderstel en de aandrijftechniek van de modellen overeenkomen. Bij de X6 zal het accent echter nog meer liggen op de rij-eigenschappen. Geheel daarbij passend krijgt het model een sportievere uitstraling dan menig andere SUV kenmerkt. Ondanks de heftige camouflage is van het design nog maar weinig te zien. Uit betrouwbare bron weten wij echter dat de daklijn sterk af zal lopen en daardoor de associatie met een coupé aan de achterzijde sterk zal zijn.

Italiaanse kust

Op een parkeerplaats tussen San Remo en Genua doken twee zwaar gecamoufleerde X6´en op. Nico Treure was op dat moment aan de Italiaanse kust en wist nog snel naar zijn camera te grijpen. Met hoge snelheid reden de BMW´s X6 voorbij. Ondanks dat kon hij nog een tweetal foto´s van de achterzijde maken. Een poging om op de Autostrada aan de prototypes voorbij te komen is helaas niet gelukt. "Het Italiaanse verkeer leent zich hier dan ook niet voor", laat Nico weten.

2008

Het is in ieder geval duidelijk dat BMW het programma van testwerkzaamheden op de openbare weg is opgestart. In maart al wisten wij foto´s te tonen van de BMW X6 in het centrum van München, bovendien zijn er ook in de Verenigde Staten prototypes opgedoken en nu dus ook in Zuid-Europa. In 2008 zal de X6 worden gepresenteerd. Het model zal in de Amerikaanse BMW-fabriek in Spartanburg van de band rollen. Daar worden ook de X5 en Z4 geproduceerd. Motorisch moeten we rekening houden met krachtige 6- en 8-cilinder motoren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW X6 gespot in Italië
Redactie
Door Redactie

Zoeken