Spyshots

Audi RS6 staat in de startblokken

Audi RS6 staat in de startblokken

Op de Duitse Nürburgring is Audi de RS6 nog steeds volop aan het testen. De supersportauto op basis van de A6 wordt aangedreven door een machtige V10 die een vermogen van rond de 570 pk op het asfalt overbrengt. Ondertussen heeft Audi ook de RS6-bumpers op de prototypes gemonteerd.

Enige tijd geleden presenteerde Mercedes de E 63 AMG en bij BMW kennen we de M5 al enige tijd. Beide modellen beschikken over forse vermogens en een sportief uiterlijk. De Audi S6 kan ondanks zijn 5.2 liter V10 niet tegen deze concurrenten op. Maar niet gevreesd, Audi werkt momenteel aan een supersnelle RS6. Enige tijd geleden wisten wij de RS6 Avant, maar ook de RS6 Sedan al op de gevoelige plaat te leggen. Het betroffen echter prototypes met S6-bumpers. Ditmaal hebben wij een prototype kunnen betrappen van het uiteindelijke productiemodel.

550 - 570 pk
Momenteel zijn de Duitsers druk aan het testen op de Nürburgring. De laatste testronden moeten ervoor zorgen dat Audi de puntjes op de ‘i’ kan zetten. In tegenstelling tot de S6 zal de RS6 een behoorlijk dikkere uitstraling krijgen. De grotere luchtinlaten in de voorbumper, de brede zijskirts en de diffusor in de achterbumper onderscheiden het model. Onder de motorkap ligt vrijwel dezelfde V10 als in de S6, maar wel met meer vermogen. Waar de S6 het tot 435 pk weet te schoppen moet de RS6 tussen de 550 en 570 pk op het asfalt overbrengen. Dat alles uiteraard via quattro-vierwielaandrijving.

Voor eind 2007 bij de Audi-dealers
Nog dit jaar zal Audi de supersnelle RS6 presenteren. Het model zal zijn officiële debuut maken op de IAA in Frankfurt en nog voor het einde van 2007 bij de Audi-dealers staan. BMW en Mercedes kunnen hun borst nat maken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi RS6 staat in de startblokken
Audi RS6 staat in de startblokken
Audi RS6 staat in de startblokken
Audi RS6 staat in de startblokken
Redactie
Door Redactie

Zoeken