Spyshots

Mercedes C-klasse Combi is klaar!

Mercedes C-klasse Combi is klaar!

De Mercedes C-klasse Combi is klaar voor introductie. Het model werd met minimale camouflage betrapt op het testterrein van Mercedes in het Zuid-Duitse Stuttgart. De nieuwe Mercedes C-klasse Combi staat nog dit jaar bij de dealers en zijn debuut staat gepland voor de IAA in Frankfurt.

Al maanden lang houdt de C-klasse Combi ons in zijn greep. Nadat het model in maart 2006 voor het eerst zwaar gecamoufleerd opdook in het ijskoude Noord-Scandinavië werd het model steeds vaker op de gevoelige plaat gelegd. Zijn camouflerende jasje werd steeds dunner en het moment van introductie kwam dichter bij. Nu lijkt het erop dat Mercedes de puntjes op de i aan het zetten is. Met nog maar een dun camouflerend laagje op de achterzijde is de C-klasse Combi klaar voor zijn werelddebuut.

Zij-aan-zij met de Sedan
Tijdens afrondende testen op het testtrack van Mercedes in Stuttgart reed de Combi zijn-aan-zij met de sedan. Hierdoor kreeg onze fotograaf de mogelijkheid om unieke beelden te schieten die de Combi en de Sedan naast elkaar tonen. Daarop zijn de overeenkomsten, maar ook de verschillen duidelijk zichtbaar. De vormgeving is weinig verrassend en herkenbaar Mercedes. De C-klasse Combi is duidelijk gegroeid en gaat niet alleen qua afmetingen, maar ook qua vormgeving dichter leunen op de E-klasse.

Motorengamma
Het motorengamma zal net als bij de C-klasse Sedan zeer compleet zijn. Het benzinegamma bestaat uit de C 180 Kompressor (156 pk), de C 200 Kompressor (184 pk), de C 230 (204 pk), de C 280 (231 pk) en de C 350 (272 pk). Op dieselgebied zien we de C 200 CDI (136 pk), de C 220 CDI (170 pk) en de C 320 CDI (224 pk). De top van het gamma wordt uiteraard gevormd door de C 63 AMG die we eerder ook al op de gevoelige plaat wisten vast te leggen. In de AMG-versie zorgt een V8 met een vermogen van minimaal 420 pk voor een fantastische rij-ervaring.

Prijzen (schatting)
Het kan niet lang meer duren voordat Mercedes de auto officieel zal presenteren. Zijn publieksdebuut staat gepland voor de IAA in Frankfurt die in september plaatsvindt. Niet veel later staat de nieuwe C-klasse Combi ook bij de dealers. De prijzen zullen beginnen bij ongeveer 41.000 euro voor de C 180 Kompressor en 47.500 euro voor de C 200 CDI.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes C-klasse Combi is klaar!
Mercedes C-klasse Combi is klaar!
Mercedes C-klasse Combi is klaar!
Mercedes C-klasse Combi is klaar!
Mercedes C-klasse Combi is klaar!
Mercedes C-klasse Combi is klaar!
Redactie
Door Redactie

Zoeken