Spyshots

Gespot: Mercedes-AMG GT 53, nieuwe instapper

Gespot: Mercedes-AMG GT 53, nieuwe instapper

Met de nieuwe 53-serie maakt Mercedes een echte AMG bereikbaarder voor meer liefhebbers. En dat smaakt kennelijk naar meer, want in navolging van de E-klasse en CLS wordt er momenteel gewerkt aan een AMG GT 53.

De AMG 63- en 65-modellen zijn inmiddels zo sterk en snel dat ze ruimte hebben gecreëerd voor een nieuwe instapvariant. Sommigen beweren dat de AMG 43 die rol al op zich heeft genomen, maar anderen menen dat deze versie een net-net-indruk als volwaardige AMG maakt. De pas geïntroduceerde 53 AMG – op basis van de CLS en E tot dusver – daarentegen lijkt er wat dat betreft beter op, ondanks het gebruik van een zescilinder.

Stuk betaalbaarder

Echter die V6-biturbo levert met 453 pk niet eens zoveel minder vermogen dan de '63' voorzien van geblazen 4.0-V8. Het scheelt slechts 41 pk, terwijl het prijsverschil tussenbeide enorm zal zijn. Wij mikken op circa 110.000 euro voor de AMG GT 53 Coupé. Al was het alleen maar om de Porsche 911 (en Jaguar F-type) nog wat meer dwars te zitten. Nu ben je minstens 160 mille kwijt voor een AMG GT.

Rond kwartet

Waarom we er zo zeker van zijn dat AMG werkt aan een nieuwe GT-instapper? Wel, het zijn de vier ronde uitlaten die dit verklappen, in plaats van de vertrouwde hoekige exemplaren. De E 53 en CLS 53 bevatten elk ook dit ronde kwartet. Of er verder nog optische aanpassingen zijn? Nauwelijks. Tenminste als we moeten afgaan op deze spyshots.

Vermoedelijk zal Mercedes de AMG GT 53 voorstellen op de Detroit Motor Show, begin 2019.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gespot: Mercedes-AMG GT 53, nieuwe instapper
Gespot: Mercedes-AMG GT 53, nieuwe instapper
Gespot: Mercedes-AMG GT 53, nieuwe instapper
Redactie
Door Redactie

Zoeken