Spyshots

Lamborghini scherpt Huracan (Spyder) aan

Lamborghini scherpt Huracan (Spyder) aan

Alweer 5 jaar geleden presenteerde Lamborghini de Huracan. De open Spyder volgde pas in het najaar van 2015, maar toch is die dakloze uitvoering nu als eerste gesnapt in de aanloop naar een faceliftronde.

Lamborghini's hebben doorgaans een lange houdbaarheidsdatum. Zo draait de Aventador al acht jaar mee. Ook de Huracan lijkt die respectabele leeftijd te gaan halen, want de facelift die op stapel staat wordt pas in de loop van 2019 in de showroom verwacht en meestal duurt het vervolgens nog zo'n twee jaar totdat er een opvolger klaarstaat. Kortom, de Huracan belooft oud te worden. Tenzij de milieuwetgeving roet in het eten gooit.

Alsmaar strengere emissie-eisen, het nieuwe WLTP; auto's worden aan alle kanten aangevallen om maar zo zuinig en schoon mogelijk te zijn. Zeker supercars als de Lamborghini Huracan hebben daarmee te kampen. En laat die ook nog eens over een atmosferische V10 beschikken, een naar huidige begrippen antieke krachtcentrale. En het lijkt ons niet dat de Italianen voor de laatste 2 à 3 jaar een compleet nieuwe motor in de Huracan zullen lepelen. Dat zou simpelweg te kostbaar zijn. Zodoende heerst er tegelijk twijfel of Lambo's succesmodel het volhoudt tot pak 'm beet 2021.

Aggresief

Maar goed, dat zien we dan wel weer. Eerst die facelift. Vermoedelijk gaat Lambo die onthullen in Genève, begin maart volgend jaar. Onder het doek vandaan komt dan een exterieur dat nog een pak agressiever gestileerd is dan nu. Aan de voorzijde, maar zowaar nog meer aan de achterzijde. Overduidelijk is de almachtige Performante-uitvoering daarbij als inspiratiebron gebruikt. Eigenlijk ontbreekt enkel nog de immense achtervleugel.

Achterwielsturing
Een ander mogelijk nieuwtje is de toevoeging van achterwielsturing, een optie die al beschikbaar is op de Aventador S. Daarnaast wordt er in de wandelgangen gesproken over de implementatie van een 48 Volt-batterij (die voor extra stuwing kan zorgen wanneer die het hardst nodig is), adaptieve stabilisatorstangen en elektrisch gestuurde dempers. Zaken die het maximale uit de Huracan persen. Zeker nu hij solo doormoet, aangezien z'n Duitse bloedbroeder, de Audi R8, ophoudt te bestaan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lamborghini scherpt Huracan (Spyder) aan
Lamborghini scherpt Huracan (Spyder) aan
Lamborghini scherpt Huracan (Spyder) aan
Lamborghini scherpt Huracan (Spyder) aan
Redactie
Door Redactie

Zoeken