Spyshots

Opvolger Citroën Xsara Picasso

Opvolger Citroën Xsara Picasso

Citroën werkt aan de opvolger van de Xsara Picasso. Zwaar gecamoufleerde testexemplaren werden in de Zuid-Franse bergen op de gevoelige plaat vastgelegd.

Vorig jaar werd de Citroën Xsara opgevolgd door de C4. De op de Xsara gebaseerde Xsara Picasso, wordt volgend jaar vervangen door een compleet nieuw model. Onder wat voor naam de auto gepresenteerd zal worden is nog compleet onduidelijk. Het is niet ondenkelijk dat de naam Picasso zal blijven bestaan.
 
Impressie
Het vele camouflagemateriaal geeft slechts een indruk van de contouren van de auto. De details zijn totaal niet zichtbaar, maar er is wel bekend dat de auto stylingkenmerken zal gaan delen met de C4. Op basis van diverse bronnen, deze spyshots en foto´s van de C4 is een impressie gemaakt van hoe de opvolger van de Xsara Picasso eruit zal komen te zien.
 
Twee varianten
De auto zal begin 2006 worden gepresenteerd. Halverwege dat jaar zal de nieuwe Xsara Picasso bij de dealers staan. Volgens geruchten zal er een lange en korte uitvoering komen zoals dat ook bij de Renault Scénic het geval is. De lange uitvoering zal plaats bieden aan zeven personen. De motoren zullen uit de PSA rekken komen. Dat betekent een ruim aanbod aan zowel benzine- als dieselmotoren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opvolger Citroën Xsara Picasso
Opvolger Citroën Xsara Picasso
Opvolger Citroën Xsara Picasso
Redactie
Door Redactie

Zoeken