Spyshots

Nieuwe Nissan Micra groter en strakker (en duurder?)

Nissan Micra

Sinds de tweede generatie kennen we de Nissan Micra als een schattig autootje met zachte ronde vormen. Dat heeft lang genoeg geduurd; tijd voor een designbreuk met de nieuwe Micra.

Nissan gooit haar op één na kleinste over een compleet andere boeg. Niet alleen wordt de nieuwe Micra een slag groter, ook het design zal zo radicaal anders zijn dat een naamsverandering op de loert ligt. Mocht dat laatste daadwerkelijk staan te gebeuren, dan zou het zomaar kunnen dat de Japanners voor Sway kiezen, gelijk aan de conceptcar waarvan de nieuwe Micra zichtbaar sterk is afgeleid. Rond is definitief uit bij Nissan.

Volwaardige B-segmenter

Wat tevens uit deze foto's te onttrekken is, is dat de nieuwe Micra niet langer twijfelt tussen een A- en een B-segmenter, maar vol voor die laatste klasse kiest. Zo met al het provisorisch aangebrachte tape eromheen lijkt de koets wel een soort kruisbestuiving te zijn tussen de Renault Clio en de Toyota Auris. Of een Peugeot 208 als je dat liever hebt.

Hoe dan ook, de Nissan Micra neemt zichzelf een stuk serieuzer. Of dat tevens met een hoger prijskaartje komt, krijgen we in het vierde kwartaal waarschijnlijk te weten. Bedoeling is dat de nieuwe Micra nog dit jaar bij de dealer staat.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nissan Micra
Nissan Micra
Nissan Micra
Nissan Micra
Nissan Micra
Nissan Micra
Nissan Micra
Nissan Micra
Nissan Micra
Redactie
Door Redactie

Zoeken