Spyshots

Sneeuwpret met nieuwe BMW M5

BMW M5

De dagen van de testrijders die de nieuwe BMW M5 tot een vierdeurs feestbeest moeten maken moeten extra leuk zijn deze periode. Ze zijn namelijk met de achterwielaangedreven performance-sedan neergestreken in het met sneeuw bedekte Lapland. Of zou het een prototype met xDrive zijn?

Want jawel, de nieuwe BMW M5 komt standaard met de aandrijving louter op de achterwielen en optioneel met xDrive-vierwielaandrijving. En dat is voor het eerst in de historie van het iconische performance-model. Of xDrive heel anders zal rijden dan de vertrouwde achterwielaandrijving, daar zijn we natuurlijk benieuwd naar. Bovendien is de kans groot dat BMW de motorkrachten bij de M5 xDrive pas bij extreme omstandigheden richting de voorwielen stuurt. Dit om het karakteristieke rijgedrag zo veel mogelijk te behouden.

Zelfde pk's, toch sneller

Hoe het met de pk's zit willen wij ook heel graag weten. Voorin de neus zal de nu ook gebruikte 4.4 liter V8-twinturbo dienst doen. Het maximum vermogen van dit blok ligt tot dusver op 600 pk en 700 Nm en – in tegenstelling tot Audi – zien we BMW M niet snel een stapje terug doen. Ga dus gerust uit van minimaal dit geweld.

Meer is eigenlijk ook niet nodig, want de nieuwe M5 zal zo'n 100 kilogram lichter zijn dan zijn voorganger. Snellere prestaties (bij hetzelfde vermogen) zijn daarmee gegarandeerd. Aan de andere kant is daar altijd maar weer die eeuwige pk-wedloop

De nieuwe BMW M5 wordt pas laat in 2017 of zelfs begin 2018 verwacht.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW M5
BMW M5
BMW M5
BMW M5
BMW M5
BMW M5
BMW M5
BMW M5
BMW M5
Redactie
Door Redactie

Zoeken