Spyshots

Nieuwe Volkswagen Tiguan geeft eerste teken van leven

Volkswagen Tiguan

Een auto in het populairste autosegment die al meegaat vanaf 2007 schreeuwt om een opvolger. In de loop van 2016 geeft Volkswagen daar eindelijk gehoor aan door de nieuwe Tiguan te introduceren. En zie hier het eerste levensteken van die auto.

Volkswagen's beruchte conservatieve aanpak en ijzersterke imago komt de Tiguan maar al te goed van pas. Want als het design van nature niet zo tijdloos was geweest, was het model mogelijk al lang in de vergetelheid geraakt. Gewiekste facelifts hebben dat eveneens voorkomen, maar evenwel is een opvolger – in het felbevochten crossover-segment – nu toch wel welkom. Gelukkig komt deze in 2016 voor wie daar naarstig op wacht.

Drie koetsvarianten

De Tiguan mag vandaag de dag dan niet de meest spraakmakende crossover (meer) zijn, je hoeft niet te denken dat Volkswagen het met de volgende generatie over een heel andere boeg gooit. Althans, niet bij de voordeligste versie. Die wordt gewoon een evolutie op zijn voorganger, waarbij trekjes van de CrossBlue Coupé Concept zullen terugkeren.

Toch verkiest Volkswagen wel degelijk ook een ander te bewandelen pad om tevens de flamboyante koper te verleiden. Simpel door met een schuin oog (naar het succes van) BMW en sinds kort ook Mercedes te kijken. Hiermee doelen we natuurlijk op respectievelijk de X4 en GLC Coupé. Want jawel, van de nieuwe Tiguan verschijnt ook een soort CC, van Coupé-Crossover. Een gewaagde stap voor Volkswagen's doen. En die derde variant dan? Wel, dat is de Tiguan 'XL' met verlengde wielbasis. Echter, die is enkel voorbehouden voor de Chinese markt. Wij hebben daarvoor de (nieuwe) Touareg.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers