Spyshots

Opvolger Aston Martin DB9 in de maak

Aston Martin DB9 Mule

Met 2004 als geboortejaar is de Aston Martin DB9 zeker toe aan een moderne opvolger. Gelukkig is dat plan inmiddels op touw gezet om in de loop van 2016 los te kunnen gaan.

Er is momenteel veel gaande bij Aston Martin. Er wordt op verschillende modellen gebroed, een andere designkoers ingeslagen en met Mercedes-AMG is een bewezen motorenleverancier gestrikt. De eerstvolgende nieuwe Aston is de DB10, de vervanger van de V8 en V12 Vantage, maar niet voordat de auto is goedgekeurd door James Bond. Het design van de DB10 geeft meteen ook een glimp weer van Aston's nieuwe designtaal, dat een evolutie lijkt te worden op de huidige tekenstijl van de Britten.

DB9 in 2016

De Aston die na de DB10 op stapel staat kan wel eens de opvolger van de DB9 zijn. Hier valt 'ie alvast te zien als 'mule' op basis van de huidige DB9. Maar met een extra reepje plaatwerk tussen de voorste wielkasten en portieren. Vaak duidt dit op een langer koetswerk, een gegroeide wielbasis of beide.

V8-twinturbo

Dat het toegevoegde stukje plaatwerk is aangebracht om huis te kunnen bieden aan de motor onder de motorkap lijkt ons sterk. Hoewel niet hoorbaar volgens onze fotograaf is de kans groot dat daar een V8 schuilgaat waar normaliter met gemak een V12 past. De achtcilinder die de nieuwe DB9 overigens krijgt aangemeten is weliswaar afkomstig van AMG, maar zal wel op eigen smaak worden gebracht, zo heeft Aston Martin laten weten. Of de Britten trouw blijven aan het oorspronkelijke slagvolume van 4.0 liter, is zodoende afwachten. Waarschijnlijk wel, aangezien de AMG-GT hieraan (ook) voldoende heeft om tot 510 pk te komen. Dat is nauwelijks minder dan de 517 pk van de 6.0 liter V12 nu.
Zoals ongetwijfeld bekend heeft AMG ook een dubbele geblazen V12 in de aanbieding, maar of Aston Martin die ook gaat inzetten, is onzeker. In elk geval zal de DB9 (of hoe hij ook gaat heten) zonder enige twijfel weer leverbaar worden met twaalfcilinder. Dat is het merk aan iedereen en in het bijzonder haar klanten verplicht.

Infotainment
Ook uit Duitsland komen de elektronische systemen voor de toekomstige Aston-generatie. We duiden dan zoal op de bekabeling en de multimedia- en navigatiesystemen. Zelf nemen de Britten de ontwikkeling van een nieuw platform op zich, waarmee Aston Martin al met al een hele sprong voorwaarts maakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Aston Martin DB9 Mule
Aston Martin DB9 Mule
Aston Martin DB9 Mule
Aston Martin DB9 Mule
Aston Martin DB9 Mule
Aston Martin DB9 Mule
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers