Spyshots

Toch nog een nieuwe Renault Laguna

Toch nog een nieuwe Renault Laguna

Renault is geen Renault zonder middengrote (zaken)sedan. Toch werd er langzamerhand gevreesd dat de Laguna geen opvolger zou krijgen, aangezien het al zo lang angstvallig stil is rond het model. Maar zie hier: de nieuwe Laguna is onderweg naar 2016.

Hoe kwalitatief annex betrouwbaar de Renault Laguna tegenwoordig ook mag zijn, de in het verleden veelvuldig geopenbaarde technische problemen hebben de ooit zeer gewilde Fransoos zoveel imagoschade berokkend, dat de verkoop ervan een enorme duikvlucht heeft genomen. De Laguna is een zakenauto in de marge geworden en niet enkel in zijn segment. Er gaan dan ook geluiden op dat Renault afscheid gaat nemen van de Laguna-naam, in de hoop dat het hierdoor niet langer wordt achtervolgd.

D-segmenter met allure E-klasse

Als automerk hoop je nooit zoiets als bovenstaande mee te maken. Toch gaat Renault er niet bij de pakken neerzitten. Sterker nog, de Fransen geven aan juist extra energie te halen uit de (vroegere) klachten jegens de Laguna. Of eigenlijk gezegd, Laurens van den Acker die zich hoofdverantwoordelijk houdt voor het design van de nieuwe Laguna. En de Nederlandse tekenmeester steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: 'De nieuwe Laguna zal een zakensedan zijn die je schaamteloos naast een BMW of Mercedes kunt parkeren, zonder pardon voor het wybertje-embleem voorop de neus.'
Hoewel wij zeker niet vies zijn van een gezonde dosis enthousiasme, zal ook Van den Acker zich het levensverhaal van de Vel Satis ongetwijfeld nog kunnen herinneren. Maar goed, we laten ons evengoed graag verrassen. De nieuwe Laguna belooft in elk geval weer een echte D-segmenter te worden, maar ditmaal met de allure van een E-segmenter. Oftewel, Volkswagen Passat, u zijt gewaarschuwd!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toch nog een nieuwe Renault Laguna
Toch nog een nieuwe Renault Laguna
Toch nog een nieuwe Renault Laguna
Toch nog een nieuwe Renault Laguna
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers