Spyshots

Mercedes-Benz SLC-klasse strekt de benen

Mercedes SLK

Mercedes-Benz is begonnen met het lanceren van speciale uitvoeringen van de SLK-klasse. Dat is veelal het teken dat het model op z'n laatste benen loopt om vervangen te worden voor een gemoderniseerde versie. In het geval van de SLK is dat de SLC.

Mercedes-Benz verruilt de vertrouwde SLK-naam voor SLC om duidelijker aan te geven dat het model het kleine broertje is van de SL-klasse (die zo blijft heten). Het model an sich blijft vooral zichzelf: een compacte, klassiek gelijnde 2-zitter die de geneugten van een volwaardige cabriolet combineert met de voordelen van een coupé. Oftewel, die inklapbare hardtop blijft, ook al wil Mercedes-Benz ons hieromtrent op het verkeerde been zetten door het dak van dit prototype in typisch canvas-zwart uit te voeren.

Liefst 7 motorvarianten?
Hoewel een andere modelnaam heel wat doet vermoeden, is de facelift voor de SLK vrij ingetogen. Houd hooguit rekening met iets strakkere bumpers rondom, hertekende lichtunits en het uitbreiden van technologische snufjes op het gebied van infotainment en veiligheid, plus mogelijk hier en daar iets modernere interieurmaterialen.
Onder de kap verwachten we eveneens geen groot nieuws. Anderzijds, Mercedes heeft onlangs een hele rits aan nieuwe typeaanduidingen laten vastleggen, te weten SLC 180, SLC 250, SLC 250 CDI, SLC 350, SLC 400 en SLC 450. Dat zijn er meer dan de SLK er heeft en daar komt zonder enige twijfel de SLC 55 AMG nog bij. Op papier een zeer omvangrijk motorpalet, al wil het vastleggen van typenamen niet per definitie niet zeggen of ze ook gebruikt gaan worden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes SLK
Mercedes SLK
Mercedes SLK
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers