Spyshots

Renault Twingo RS strekt zijn benen

Renault Twingo RS strekt zijn benen

De nieuwe Renault Twingo beschikt over dezelfde configuratie als de Porsche 911. Oftewel, de motor achterin en de aandrijving op de achterwielen. En hoewel de rijeigenschappen van deze beide auto's als vanzelfsprekend verre van vergelijkbaar zijn, doet een portie extra vermogen altijd een welkome duid in het zakje. Vandaar dat we erg uitkijken naar de nieuwe Twingo RS.

Komend jaar zal Renault's stadsbommetje worden gelanceerd. En de nieuwe Twingo RS zal nog specialer zijn dan zijn voorganger. Door die achterwielaandrijving welteverstaan. Want dit is een ingrediënt dat de fanatieke stuurman natuurlijk het water in de mond doet lopen. Dat we de Twingo RS serieus moeten nemen blijkt wel uit zijn voorkomen. Grotere velgen, dubbele uitlaat, een uitgeklopte carrosserie, een kleinere grondspeling door hem te verlagen en zelfs een diffuser. Aan de uitstraling zal het niet liggen, want die is lekker pittig. Bovendien kunnen we ons de TwinFun Concept nog herinneren als de dag van gister. 

Rond 140 pk

Of de nieuwe Twingo RS daadwerkelijk zo'n heet scheurmonstertje wordt, is feitelijk nog koffiedik kijken. Er heerst namelijk nog enige onduidelijkheid over welk motorblok er achterin komt te liggen. Aangezien een viercilinder geen optie is (omdat deze simpelweg niet past), wordt het hoogstwaarschijnlijk een opgevoerde versie van de 0.9 TCe-driecilinderturbo. Tot dusver is die maximaal 90 pk sterk. Echter Renault is aan de vraagmarkt verplicht dat de nieuwe Twingo RS krachtig is dan zijn voorganger. En die beschikte over 133 pk. Wij mikken zodoende op om en nabij de 140 pk voor de nieuwe. 

Gordini

Vind je rond 140 pk in een auto van amper 3,60 meter geweldig, dan zal je de Twingo RS Gordini helemaal fantastisch vinden. Nu willen we niet al te ver op de zaken vooruitlopen, maar Renault heeft door laten schemeren dat het de eerder gemaakte fout gaat rechttrekken met de volgende generatie Gordini's. Oftewel, die overtreffen de RS-modellen in prestaties.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Renault Twingo RS strekt zijn benen
Renault Twingo RS strekt zijn benen
Renault Twingo RS strekt zijn benen
Renault Twingo RS strekt zijn benen
Renault Twingo RS strekt zijn benen
Redactie
Door Redactie

Zoeken