Spyshots

Nieuwe Volvo XC90 zwerft door Kopenhagen

Nieuwe Volvo XC90 zwerft door Kopenhagen

Bij Volvo staat men aan de vooravond van een immens belangrijke introductie: de tweede generatie XC90. En dat is niet zomaar de opvolger van een auto die Volvo de afgelopen jaren heel veel succes heeft gebracht. Het zal tevens de veiligste auto ooit zijn en Volvo's toekomst weerspiegelen. Elke keer als wij er ook maar iets van zien of horen zitten we dan ook op het puntje van onze stoel. Zo ook toen we dit prototype in Kopenhangen tegenkwamen.

Dat Volvo aan een opvolger van de hoogbejaarde XC90 werkt is geen geheim. En dat Volvo daarmee een nieuwe weg in wil slaan hebben de Zweden ook maar al te duidelijk gemaakt. Na de presentatie van de Coupe Concept, de Estate Concept en in het bijzonder de XC Concept zitten we nu te wachten op 'the real deal', oftewel de XC90 zelf.

Scherpe lijntjes?

Het prototype op deze foto's geeft ons helaas amper een indruk van het eindresultaat. Want hoe gelikt die XC Coupé ook is, het blijft een conceptcar. En dus zijn we maar al te benieuwd hoeveel van de scherpe lijntjes er verloren gaan op het productiemodel. Helaas valt daar op dit moment niets van te zeggen. De auto die door de straten van Kopenhagen zwierf is dusdanig gecamoufleerd dat juist die details nog goed verstopt zitten.

Veiligheid boven alles

De reden dat Volvo door Kopenhagen rijdt wil de fabrikant officieel niet meedelen, maar raden kunnen wij het wel. De auto wordt voorzien van geavanceerde camerasystemen om voetgangers, fietsers en andere auto's in de gaten te kunnen houden en in noodsituaties in kan grijpen. Een drukke stad als Kopenhagen waar juist ook veel fietsers rijden vormt een uitstekend testdecor. Net als ons eigen Amsterdam waar Volvo ook al veelvuldig werd gezien met prototypes van diverse modellen.

En verder?

Wat we verder over de nieuwe XC90 weten is geen nieuws. Hij wordt lichter, ruimer en voorzien van gloednieuwe viercilindermotoren. Een plug-in hybride staat eveneens op stapel. Voor de rest moeten we met geduld wachten op zijn debuut dat voor later dit jaar gepland staat.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Volvo XC90 zwerft door Kopenhagen
Nieuwe Volvo XC90 zwerft door Kopenhagen
Nieuwe Volvo XC90 zwerft door Kopenhagen
Nieuwe Volvo XC90 zwerft door Kopenhagen
Nieuwe Volvo XC90 zwerft door Kopenhagen
Redactie
Door Redactie

Zoeken