Spyshots

Ook mes in de Mercedes ML 63 AMG

Ook mes in de Mercedes ML 63 AMG

Mercedes-Benz is voornemens zo snel als het kan haar gehele ‘oude’ leveringsprogramma te voorzien met de neus zoals we die inmiddels vertrouwd vinden op de E-, S- en C-klasse. Ook de ML 63 AMG moet daaraan geloven.

De rigoureuze facelift die Mercedes destijds doorvoerde bij de E-klasse heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Kort na het lanceren daarvan krabbelde het meest klassieke model uit de Mercedes-stal op uit het diepe verkoopdal waarin het was belandt. Oftewel, deze familieneus zag het koperspubliek wel zitten. En nu moeten dus alle Benz'n die dit nieuwe front nog niet sieren die ook krijgen. Inclusief de ML 63 AMG. Vandaar dat er enkel vooraan veel camouflage is te vinden bij dit prototype. De rest blijft zo goed als ongemoeid. Mercedes' super-SUV is immers nog maar een paar jaar oud.

Gelijke behandeling?

Of er onderhuids ook een en ander wordt veranderd hebben we niet weten te achterhalen. Momenteel is 5.5 liter Biturbo-V8 in de ML 63 AMG met twee vermogensafgiftes verkrijgbaar, waarvan de instapper steevast enkele tientallen paardenkrachten minder levert dan datzelfde blok in de AMG-versies van de E- en CLS-klasse. Er is keuze uit 525 pk of, indien het Performance Pack is aangevinkt, 557 pk. Andere AMG’s met deze achtcilinder leveren echter respectievelijk 557 en 585 pk (als S-uitvoering). Het kan best eens zo zijn dat Mercedes hiervan afstapt en de ML 63 AMG met ingang van de facelift op gelijke voet behandeld als andere AMG’s met dubbel-geblazen achtcilinder. In de loop van 2015 weten we dat zeker, want dan verwachten we de introductie zo ongeveer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ook mes in de Mercedes ML 63 AMG
Ook mes in de Mercedes ML 63 AMG
Ook mes in de Mercedes ML 63 AMG
Ook mes in de Mercedes ML 63 AMG
Ook mes in de Mercedes ML 63 AMG
Redactie
Door Redactie

Zoeken