Spyshots

Dit is de nieuwe Renault Espace

Renault Espace

Dit najaar zal Renault de gloednieuwe en langverwachte Espace onthullen. Tijdens de Autosalon van Parijs zal de Espace het hoogtepunt en slotakkoord vormen van Renault's nieuwe modellengamma. Letterlijk en figuurlijk. En dankzij de spyshots krijgen we een zeer goed beeld van het model dat in oktober in de spotlights zal staan te glimmen.

Met conceptcars weet je maar nooit hoe ze uiteindelijk in hun productievorm ogen. En ondanks dat we van Renault weten dat veel van de lijnen worden overgenomen wanneer het model daadwerkelijk van de band zal rollen is het bij een grote auto als de Espace wel heel beeldbepalend. We zijn dan ook blij dat Renault redelijk trouw is gebleven aan de met de Initiale Paris Concept gepresenteerde vormen. Die lijken namelijk grotendeels te worden overgenomen op het model dat we als opvolger van de Espace kunnen beschouwen.

Crossover

Er is al veel gesproken over Renault's nieuwe Espace. Het model houdt het midden tussen een grote MPV zoals we de Espace nu kennen en een SUV waarmee het overduidelijk een crossover is. Hij staat wat hoger op de poten, oogt wat robuuster en mag zich tot een ruimtewonder noemen. Renault ziet de nieuwe Espace duidelijk als haar absolute topmodel en onderstreept dit door het model tevens in de exclusieve Initiale Paris-uitvoering te gaan leveren. Hiermee wil het merk zich verder losweken van budgetdochter Dacia en het exclusievere imago van Renault neer gaan zetten. Het Franse merk wil premium worden en die trend moet deze Espace in gaan zetten.

CFM1 platform

De Espace zal worden gebouwd op het gloednieuwe modulaire CFM1 platform dat de Fransen samen met Nissan hebben ontwikkeld. Het biedt een basis voor een complete reek modellen, van de Mégane tot deze crossover. Moderne viercilinder benzine- en dieselmotoren zullen de aandrijving verzorgen en wij verwachten tevens een vierwielaangedreven variant. De details horen we dit najaar in Parijs om vervolgens kort daarna de auto bij de dealers te kunnen verwelkomen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Renault Espace
Renault Espace
Renault Espace
Renault Espace
Renault Espace
Renault Espace
Redactie
Door Redactie

Zoeken