Spyshots

Gefacelifte Audi A7 op poolexpeditie

Audi A7 Sportback

Nu de NAIAS in Detroit achter ons ligt kunnen we ons op gaan maken voor de voor ons eigenlijk veel interessantere Autosalon van Genève. In de eerste week van maart vangt die traditioneel aan en één van de primeurs daar is de vernieuwde Audi A7 Sportback.

Nog een laatste rondje op de poolcirkel (voor de puntjes op de i) en de A7 Sportback is klaar voor de tweede fase in z’n carrière die nu al zo’n 4 jaar duurt. En met tweede fase bedoelen we eigenlijk een promotie, want de A7 krijgt enkele kenmerken en features mee die vooralsnog zijn voorbehouden aan Audi’s vlaggenschip, de A8.Grootste nieuws zijn de nieuwe koplampunits met achter het licht aangepaste glaswerk Audi’s innovatieve matrix LED-verlichting. Nog steeds niet goed te zien, maar reken er maar op, is een iets strakker getrokken voorbumper. Die aan de achterzijde ondergaat eenzelfde verandering, waar je overigens tevens opgefriste lichtunits zal treffen.

Rijassistentiesystemen
In het interieur zal het waarschijnlijk zoeken zijn naar optische veranderingen, maar onzichtbare veranderingen zullen er dan weer wel zijn in de vorm van toegevoegde assistentiesystemen. Het op de A8 geïntroduceerde Head-up display denken we terug te gaan zien op de vernieuwde A7, alsook Active lane assist, dat tegenstuurt als de bestuurder onbedoeld van de rijstrook wisselt, een 360-graden camera als uitbreiding op de parkeersystemen en Night vision dat voetgangers beter kan onderscheiden van (grote) dieren. Motorisch verandert er het minst. De reeds leverbare krachtbronnen zullen hooguit iets verfijnd zijn voor een efficiëntere loop.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi A7 Sportback
Audi A7 Sportback
Audi A7 Sportback
Audi A7 Sportback
Audi A7 Sportback
Redactie
Door Redactie

Zoeken