Spyshots

Audi S1 met opgefriste A1-neus in Genève

Audi S1 met opgefriste A1-neus in Genève

De langverwachte Audi S1 nadert eindelijk zijn introductiemoment. Tijdens de volgende Autosalon van Genève in maart 2014 gaat het doek eraf, waar we gelijktijdig het definitieve opgefriste front van de minder bedeelde A1’s krijgen te zien.

We zetten in op 225 pk, opgewekt door een tweeliter viercilinder TSI-turbomotor. De binnen de Volkswagen Groep lager geklasseerde Polo R WRC Street beschikt immers al over 220 pk en Audi kan het zich niet veroorloven om daar met de S1 onder te gaan zitten, zelfs niet te evenaren. ‘Waarom dan niet meteen een behoorlijke afstand nemen van die hitsige Polo door de S1 bijvoorbeeld 250 pk mee te geven?’ vraag je je misschien af. Dat kan ook weer niet, want anders zou Audi de kopers van de exclusieve A1 quattro voor het hoofd stoten. En die hebben flink in de buidel moeten tasten voor 256 pk.

Bommetje
De Audi S1 wordt echt een serieus bommetje, niet alleen onderhuids maar ook van buiten. Aangezette, dikke bumpers rondom à la Audi’s S line-modellen, grotere wielen met een te verwachten diameter van 18 inch en – jawel – vier uitlaatpijpen op een breedte van nog geen 1,75 meter. En nu maar duimen dat daar net zo’n bevredigend geluid uitkomt als bij de S3, dat eveneens vanachter het stuurwiel goed te beluisteren is door een soort sound composer.

Facelift
Zoals gezegd introduceert de S1 visuele veranderingen die alle A1´s zullen ondergaan. Verwacht zoal herontworpen lichtunits met zowel voor- als achteraan modernere LED-lichtbalken, een licht gewijzigde grille en aangescherpte bumpers. Bij het interieur zullen er ook updates doorgevoerd zijn, maar minder snel zichtbare.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi S1 met opgefriste A1-neus in Genève
Audi S1 met opgefriste A1-neus in Genève
Audi S1 met opgefriste A1-neus in Genève
Audi S1 met opgefriste A1-neus in Genève
Redactie
Door Redactie

Zoeken