Spyshots

Alpina prepareert B6 Gran Coupé

Alpina prepareert B6 Gran Coupé

Wat BMW doet, kan Alpina beter vinden ze zelf. Het Duitse bedrijf dat duurdere BMW-modellen onder eigen merknaam verkoopt is momenteel bezig met de voorbereidingen op de B6 Gran Coupé.

Voorop de motorkap van deze 650i Gran Coupé prijkt nu nog het BMW-embleem, maar dat zal vervangen zijn voor het wapen van Alpina op het moment dat in Frankfurt het doek getrokken wordt van de B6 Gran Coupé. Wat ook aangepast zal worden, zijn het uiterlijk, het onderstel en de motor.
Alpina kennende zal het ex- en interieur smaakvol zijn aangedikt, maar nog altijd verlegen zijn in vergelijk met BMW’s eigen M6. Veel leder, voorzien van tweekleurige contrasterende stiksels, hier en daar (gelakt) hout en veloursmatten met fraaie biezen zorgen bij Alpina’s vaak voor een huiselijke sfeer achter het stuurwiel.

Minder vermogen, meer koppel
Onder de kap van de B6 Gran Coupé zal dezelfde V8-biturbo als in de 650i liggen, maar bedeeld zijn met ander karakter. Typisch Alpina is dat ze de vermogensupgrade bescheiden houden en trakteren op significant meer koppel in combinatie met een zachter afgestemd onderstel. Met de B6 Coupé en Cabriolet reeds in de verkoop verwachten we een afgifte van 540 pk en 730 Nm leveren. De meer circuitgerichte M6 schopt het tot 560 pk en 680 Nm.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Alpina prepareert B6 Gran Coupé
Alpina prepareert B6 Gran Coupé
Alpina prepareert B6 Gran Coupé
Alpina prepareert B6 Gran Coupé
Redactie
Door Redactie

Zoeken