Spyshots

BMW i3 begint concrete vormen aan te nemen

BMW i3 begint concrete vormen aan te nemen

Eindelijk begint de BMW i3 een beetje meer concrete vormen aan te nemen. En dat werd weleens tijd. Bijna twee jaar na het officieel presenteren van de conceptcar i3 hebben we de auto op vele beurzen zien staan, maar nieuws was er nooit te melden. Tot vandaag.

De BMW i3 en i8 staan ongetwijfeld te popelen om de productiebanden in Leipzig te gaan betreden, maar bij BMW is de ontwikkeling nog niet afgerond. Er wordt volop getest, geëxperimenteerd en de wereld wordt voorbereid op hun komst. Het is een proces dat gevoelsmatig erg lang duurt. Want vormt de i3 nog een verrassing na het vele malen hebben zien van de conceptcar en de talloze spyshots? Nou, toch wel, zo blijkt uit deze laatste beelden.

Realistischer design
Vlakbij BMW’s hoofdkantoor kwamen we dit prototype van de i3 tegen. Naast het feit dat we enorm twijfelen of dit nu de 5-deurs of de 3-deurs coupé is, kunnen we een aantal zaken vaststellen. Zo zien we duidelijk wat van de vormen van de productierijpe voorbumper. En die is duidelijk meer geïnspireerd op die van de i3 Coupe Concept dan op die van de i3 Concept. Ook zien we de mistlampen, die op het productiemodel blijkbaar rond van vorm worden. De realistischer vormgegeven buitenspiegels, raamstijlen en achterbumper, alsook een normale achterklep – tenminste zo lijkt het – zullen op het productiemodel worden gepresenteerd.

De techniek
Aangezien het al weer even geleden is frissen we je geheugen nog even op wat techniek betreft. De i3 is geheel elektrisch aangedreven. De 170 pk en 250 Nm sterke elektromotor is in staat maximaal 160 km actieradius mogelijk te maken. In een seconde of acht is het mogelijk naar 100 km/h te accelereren en dat maakt de i3 behoorlijk pittig. Opladen kan via een snellader (tot 80%) in een half uur. Om minder zorgen te hebben over je actieradius zal BMW optioneel ook een range extender leveren. Deze 2-cilinder benzinemotor komt uit de schappen van BMW Motorrad en moet de actieradius kunnen oprekken tot 400 km door energie op te wekken voor de elektromotor. In alle gevallen blijft de i3 dus elektrisch aangedreven.

Debuut in Frankfurt
Zoals het er nu naar uit ziet zal BMW haar i3 en i8 presenteren tijdens de IAA in Frankfurt, dit najaar. Nog voor het einde van het jaar zal de i3 leverbaar worden. Zoals we een paar weken geleden schreven zal de auto via BMW rechtstreeks aan haar klanten worden verkocht, maar - zo laat BMW ons weten - zijn er bovendien gesprekken gaande om de i-modellen ook bij een geselecteerd aantal dealers in de showrooms te zetten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW i3 begint concrete vormen aan te nemen
BMW i3 begint concrete vormen aan te nemen
BMW i3 begint concrete vormen aan te nemen
BMW i3 begint concrete vormen aan te nemen
Redactie
Door Redactie

Zoeken