Spyshots

Het bewijs: een nieuwe Ford Focus RS

Het bewijs: een nieuwe Ford Focus RS

Mocht je nog twijfelen, hier het bewijs dat er een nieuwe Ford Focus RS in de pijplijn zit. Kopers van een Focus ST, bedankt!

Even leek het erop dat Ford geen gevolg zou geven aan de keer op keer bejubelde Focus RS omdat het merk meer brood zag in de ontwikkeling van een elektrische Focus. Maar hoe welkom ‘groene’ technologie ook is, autoliefhebberij is als onkruid; dat roei je niet uit. Onze dank gaat zodoende uit naar alle mensen die en masse een nieuwe Focus ST hebben aangeschaft, zodat de verwachte animo voor de Focus EV als een miscalculatie (lees: teleurstelling) werd gezien en Ford alsnog besloot een nieuwe RS te ontwikkelen.

Grote bek
Het prototype van de RS waarmee Ford in ijskoude contreien aan het testen is is gebaseerd op de Focus ST. De grote lappen camouflage verhullen echter een der mate grote bek die enkel voorbestemd kan zijn aan de meest heftige Focus, de RS dus. Achter alle die stoerdoenerij ligt naar verwachting een opgevoerde 2.3 liter viercilinder-turbomotor die als eerste bestemd is voor de nieuwe Ford Mustang. Geschat wordt dat het vermogen rond de 350 pk zal liggen dat wederom allemaal louter naar de voorwielen wordt gestuurd. In plaats van een zwaarder 4x4-systeem kiest Ford liever opnieuw voor hun complexe, maar doeltreffende RevoKnuckle-aandrijving. Een gelimiteerd slip-differentieel biedt extra hulp om torque steer tegen te gaan en de motorkrachten optimaal te verdelen tussen het linker- en rechterwiel voor maximale tractie en grip.

Afscheidsfeestje
Nu deze foto’s het bewijs neerleggen, is het eerder genoemde lanceringsjaar van 2015 zeker niet onrealistisch. Bijster veel langer moet Ford ook niet wachten, want dan loopt de carrière van de Focus, die geboren is in 2011, al weer tegen zijn einde. Want hoewel afscheidsfeestjes bijzonder leuk zijn, zo lang mogelijk genieten van een moderne auto lijkt ons leuker. Ons kan de nieuwe Focus RS dan ook niet snel genoeg komen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Het bewijs: een nieuwe Ford Focus RS
Het bewijs: een nieuwe Ford Focus RS
Het bewijs: een nieuwe Ford Focus RS
Het bewijs: een nieuwe Ford Focus RS
Redactie
Door Redactie

Zoeken