Spyshots

Gloednieuwe BMW 7-serie nu al gespot

Gloednieuwe BMW 7-serie nu al gespot

Terwijl Mercedes de nieuwe S-klasse klaar heeft, begint het bij BMW pas. Daar wordt volop gewerkt aan de gloednieuwe 7-serie. Onder leiding van BMW´s nieuwe designer Karim Habib wordt het lijnenspel uitgewerkt en ondertussen rollen de eerste prototypes langzaam maar zeker de weg op.

Terwijl de BMW 1-serie, Mercedes A-klasse en Audi A3 altijd redelijk mooi in de pas met elkaar lopen, zit tussen het introductiemoment van de S-klasse, 7-serie en A8 altijd een afgemeten afstand. Geen keiharde concurrentie lijkt het haast. Maar niets is minder waar. In dit topsegment is de concurrentie juist harder. Maar wel chiquer. Het gevecht om de klant gaat hier om verfijning, gevoel voor detail en zeker de laatste jaren om de meest moderne snufjes. Al mening keer zijn de 7-serie, S-klasse en A8 goed geweest voor de presentatie van moderne systemen die pas vele jaren later zijn opwachting gingen maken op grote schaal. En dat maakt de introductie van een toplimousine als deze altijd extra bijzonder.

Speculeren
Bij BMW wordt momenteel volop gewerkt aan de realisatie hiervan. De Duitsers zijn namelijk volop bezig met de gloednieuwe 7-serie zoals die in 2015 op de markt zal komen. We weten natuurlijk dat die eraan zit te komen, daar kun je de klok op gelijk zetten, maar het is altijd bijzonder om het eerste prototype voor de lens te krijgen. Niet zozeer omdat je veel kunt zeggen over het lijnenspel, BMW camoufleert zeker in dit stadium nog heel zorgvuldig, maar wel omdat het grote speculeren kan beginnen.

CFRP
Als alle geruchten kloppen zal BMW inzetten op een aanzienlijke gewichtsbesparing. Net als bij de i-modellen zal CFRP alsook aluminium en supersterk staal worden gebruikt. De nieuwe 7-serie wordt bovendien gebouwd op een volledig nieuw platform waarop straks alle achterwielaangedreven modellen vanaf de 3-serie zullen komen te staan.

M770i xDrive
Reken bij de Beierse Motoren Werke op moderne krachtbronnen van zes- en achtcilinders, maar vergeet tevens de V12 niet. Daarbij gaan er geruchten over de komst van een tweeliter turbobenzinemotor met slechts vier cilinders. Ja, ook BMW ontkomt niet aan de downsizing. Aan de andere kant van het spectrum wordt dan juist wel weer gesproken over een M Performance model. De typenaam M770i xDrive doet daarbij de ronde. Zodoende krijgen we alsnog een soort van M7...

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gloednieuwe BMW 7-serie nu al gespot
Gloednieuwe BMW 7-serie nu al gespot
Gloednieuwe BMW 7-serie nu al gespot
Gloednieuwe BMW 7-serie nu al gespot
Redactie
Door Redactie

Zoeken