Spyshots

Mercedes S-klasse

Nieuwe Mercedes S-klasse baadt in luxe

Verwarmbare armsteunen, een hot stone massage en een parfumeur; het interieur van de gloednieuwe Mercedes S-klasse zal een nieuwe standaard zetten op het gebied van comfort. Dankzij uitgelekte documentatie kunnen we een eerste indruk krijgen van hetgeen Mercedes de afgelopen jaren ontwikkeld heeft.

Nieuwe Mercedes S-klasse baadt in luxe
De presentatie van een nieuwe Mercedes-Benz S-klasse is altijd een moment van revolutionaire nieuwe technieken en extreme luxe geweest. En dat zal bij de over enkele maanden te lanceren nieuwe generatie eveneens het geval zijn. Mede door het verdwijnen van Maybach is er in de S-klasse meer ruimte dan ooit gekomen om de absolute top te bedienen. En dat zal gebeuren ook.

Verwarmbare armsteunen!
Bij de ontwikkeling van de nieuwe S-klasse is veel aandacht uitgegaan naar wie zich graag laat rijden. Er is de keuze uit diverse achterstoelen waarvan de meest luxueuze niet alleen in talloze richtingen elektrisch verstelbaar is, maar ook verwarmd dan wel gekoeld kan worden. Indien gewenst kan gekozen worden uit talloze massagestanden waarbij zelfs een ‘hot stone’ massage kan worden gesimuleerd. Ondertussen wordt er een geur naar keuze door het interieur verspreidt en wie nog even door wil werken kan de speciale klaptafeltjes gebruiken die nog het meest doen denken aan exemplaren zoals die in de businessclass van een vliegtuig worden gemonteerd. Climate control voor alle vier de zitplaatsen ontbreekt uiteraard niet, evenals een gigantisch glazen dak (misschien wel met Magic Sky Control) en gordelairbags voor de achterpassagiers. Meest bijzondere optie is wellicht de te verwarmen armsteunen en deurpanelen. Hoe ver kun je gaan!

Beeldschermen
Aan de bestuurder is overigens minstens zoveel aandacht besteed. Die kijkt uit op twee 12,3 inch beeldschermen die de functie van de wijzerplaten voortaan volledig digitaal vervullen. In een later stadium komt er bovendien een touchpad zoals we dat inmiddels van Audi kennen en zal het head-up display leverbaar worden in een gloednieuwe generatie. Een verwarmbaar stuurwiel is er ook.

Burmester
Als het op technologie aankomt is de S-klasse altijd al de vaandeldrager geweest van Das Haus en dat wordt met de nieuwe S-klasse maar al te graag bevestigd. De intelligente veiligheidssystemen zoals die debuteerden op de vernieuwde E-klasse verschijnen uiteraard ook op de optielijst van de S. Daarnaast laat Mercedes weten de benchmark te hebben neergezet als het aankomt op geluidisolatie, is de carrosserie deels uit aluminium vervaardigd en beleeft een audiosysteem van Burmester zijn debuut. Dat laatste juichen wij enorm toe, want wat waren we enthousiast over het high-end audiosysteem dat Burmester in de Porsche Panamera had gemonteerd.

Magic Body Control
Als laatste highlight vermeldt de documentatie het debuut van Magic Body Control, een unieke feature waarmee dankzij sensoren de weg voor de auto ‘gelezen’ wordt en de vering hierop anticipeert. Volgens insiders zou zodoende een glas water op het dak van de S-klasse gezet kunnen worden en zonder te morsen een slechte weg worden bereden. We zullen het begin mei allemaal weten, dan wordt de S-klasse tijdens een ‘private event’ voorgesteld.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Mercedes S-klasse baadt in luxe
Nieuwe Mercedes S-klasse baadt in luxe
Nieuwe Mercedes S-klasse baadt in luxe
Nieuwe Mercedes S-klasse baadt in luxe

Zoeken

Merk- & modeldossiers