Spyshots

Ford Kuga

Nieuw Ford Kuga steeds dichterbij

Vers van de pers. Op het moment van schrijven test Ford een hele delegatie prototypes niet ver van hun hoofdkwartier in Detroit. Eind 2012/begin 2013 is dit de auto die de Europese Kuga aflost en in Amerika de Escape vervangt.

Nieuw Ford Kuga steeds dichterbij
De nieuwe Ford Kuga is het productiemodel van de in Detroit getoonde Vertrek Concept. Toen al werd bekendgemaakt dat het model zowel de Europese Kuga als de Amerikaanse Escape zou gaan vervangen, dit in het kader van Ford’s nieuwe wereldwijde schaalvoordelentactiek “One Ford” dat werd ingezet met de huidige Focus. De “C1” bodemgroep van de nieuwe Kuga/Escape wordt zelfs met diverse andere Fords gedeeld.

Compromissen
Voor de Amerikanen zal de nieuweling ongetwijfeld even wennen zijn. Zij stappen straks uit een stoere, bonkige maar zwaarlijvige SUV in een sierlijke, dynamische crossover. In Europa zien we de nieuwe Ford als een evolutie op de Kuga zoals we die nu kennen. Maar dan wel een maatje groter. Amerikanen stappen namelijk niet gemakkelijk over naar een kleinere auto. Bij ons is het dus genieten van extra binnenruimte, al hopen we dat het wagengewicht met veelal inherent daaraan een hoger brandstofverbruik daar niet onder heeft geleden.

Marktkansen
De huidige Kuga staat bij ons bekend als een zeer fijn sturende SUV/crossover met welke motor dan ook meer dan genoeg kracht aan boord, maar daardoor ook als bovengemiddeld dure aankoop. Hierdoor laat men het model massaal links liggen. Ford doet er dus goed aan om de nieuwe generatie zuinigere en schonere krachtbronnen mee te geven (inmiddels alleen de 2.0 TDCi). Daardoor zal de auto aantrekkelijk geprijsd kunnen worden met tevens misschien een plekje in de gewilde bijtellingcategorie van 20%. Aan de benzinekant zal waarschijnlijk de 2.0 liter Ecoboost prijken en bij de diesels de 1.6 TDCi. In een later stadium volgt dan misschien nog de bescheiden 1.6 Ecoboost. De concurrentie doet het immers met nog minder (slagvolume).
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuw Ford Kuga steeds dichterbij
Nieuw Ford Kuga steeds dichterbij
Nieuw Ford Kuga steeds dichterbij
Nieuw Ford Kuga steeds dichterbij

Zoeken

Merk- & modeldossiers