Spyshots

Bevestigend nieuws: Mercedes A-klasse AMG

Bevestigend nieuws: Mercedes A-klasse AMG

Eén van de belangrijkste auto’s van 2012 is zonder meer de nieuwe Mercedes-Benz A-klasse. En alsof we nog niet genoeg naar die auto uitkijken wordt er ook nog een AMG-versie van uitgebracht. Deze kersverse beelden bevestigen dit vooraf aan de officiële aankondiging.

De honger naar de nieuwe A-klasse groeit met de dag. Dit begon natuurlijk met de bloedstollende A Concept. En al weten we vrijwel zeker dat het productiemodel lang niet zo fantasierijk zal zijn, er bestaat altijd nog AMG dat wel in staat is het droombeeld van de studie te evenaren. Of in ieder geval te benaderen. Dat daar wel een stevig prijskaartje tegenover staat staat natuurlijk buiten kijf, maar de (voor)pret mag dit niet drukken. 

Viercilinder
Mercedes-Benz gooit het roer bij de A-klasse compleet om. Daardoor moet, om er een AMG-versie van te maken, ook diens huistuner het over een andere boeg gooien. De 6.2 V8 voor de nieuwe A is wellicht wat te veel van het goede (volgens Mercedes dan). En, nog apart van de vraag of een achtcilinder wel in het krappere motorcompartiment past, bovendien een tamelijk ouderwets blok. De modernere 5.5 liter V8 (zonder turbo’s) zou moeten kunnen passen. In de SLK 55 AMG krijgen ze hem namelijk ook gepropt. Maar we kunnen beter ophouden met dromen. Mercedes zal geen big block in de A-klasse AMG lepelen. Zelfs niet eens een zespitter. Het wordt een viercilinder. Met turbo’s.

Golf R
Nog opmerkelijker is dat het prototype werd geflankeerd door een Volkswagen Golf R. Dat is bijzonder aangezien de Audi RS3 een voor de handliggende graadmeter zou zijn. Kunnen we hieruit zodoende opmaken dat de bruutste A3 te hoog gegrepen is voor AMG? We kunnen het ons haast niet voorstellen, ook omdat personen dichtbij het A25 AMG project beweren dat de auto tussen de 320 en 350 pk, vierwielaandrijving en een transmissie met dubbele koppeling meekrijgt. Ach, het houdt ons en de concurrentie voorlopig even zoet.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bevestigend nieuws: Mercedes A-klasse AMG
Bevestigend nieuws: Mercedes A-klasse AMG
Bevestigend nieuws: Mercedes A-klasse AMG
Bevestigend nieuws: Mercedes A-klasse AMG
Redactie
Door Redactie

Zoeken