Spyshots

Eerste beelden gloednieuwe MINI (2013)

Eerste beelden gloednieuwe MINI (2013)

Dit zijn de allereerste beelden van de gloednieuwe MINI Cooper. Onze fotograaf wist het model tijdens zijn eerste rit in de buitenlucht vast te leggen en we kunnen, ondanks de heftige camouflage, al een paar belangrijke dingen onthullen!

Nu MINI groen licht heeft gegeven voor de zeer compacte Rocketman, kan het bedrijf de reguliere MINI met een gerust hart opnieuw iets laten groeien. We verwachten dan ook dat het model op alle vlakken een aantal centimeters zal toenemen. Daarnaast zal het model een smallere grille, langere motorkap en slankere A-stijlen krijgen. Belangrijkste primeur van de nieuwe MINI vinden we in het interieur. De normaal centraal gemonteerde km/h-teller zal namelijk verdwijnen en voortaan achter het stuurwiel gepositioneerd worden. Dat de lay-out van het dashboard hierdoor rustiger zal ogen is positief, maar hopelijk verliest het model niet haar karakter.

Komst in 2012 of 2013
Wat de technologie betreft tasten we voorlopig nog in het duister. De komst van de nieuwe driecilinders lijkt ons zeer aannemelijk om de CO2-uitstoot van het model verder te doen slinken. Daarnaast zal er eveneens weer een krachtige viercilinder aangedreven Cooper S op het programma staan. Wanneer de nieuwe MINI officieel gepresenteerd wordt is op dit moment nog niet duidelijk. De productie zal echter pas eind volgend jaar op gang komen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste beelden gloednieuwe MINI (2013)
Eerste beelden gloednieuwe MINI (2013)
Eerste beelden gloednieuwe MINI (2013)
Redactie
Door Redactie

Zoeken