Spyshots

Nieuwe Ford Kuga: ‘One Ford, one dashboard’

Nieuwe Ford Kuga: ‘One Ford, one dashboard’

Het nieuwe Ford gaat gebukt onder de noemer ‘One Ford’, een model bedoeld voor wereldwijde vermarkting. De nieuwe Focus is daarvan de eerste en ook de tweede generatie van de Kuga wordt een ‘wereldauto’. Onvermijdelijk bij zo’n strategie is dat ieder model eenzelfde dashboard heeft.

Neem een kijkje in de allernieuwste modellen van Ford en overal is het beeld nagenoeg hetzelfde. Dat is het resultaat van de in de inleiding genoemde strategie van Ford. Doel hiervan is natuurlijk het reduceren van kosten. Maar het is niet enkel gericht op eigengewin, ook zou Ford’s nieuwe innovatieve technieken ermee bereikbaarder worden dan ooit tevoren. Diverse toekomstige Fords zullen onder deze noemer ontworpen en gebouwd gaan worden, zo ook de nieuwe Kuga die in Amerika Escape heet en daar inmiddels het testtraject is ingegaan.

Vertrek Concept
Met de Vertrek Concept toonde Ford begin dit jaar al een voorproefje van de nieuwe Kuga. En Ford kennende (Focus, C-Max) belichaamt de studie voor 90% de tweede generatie Kuga. Wie de Vertrek in levende lijve heeft gezien weet dat de auto een slag groter is dan de huidige Kuga. Hoewel deze kersverse spyshots die indruk ook wekken is dan niet het geval; de nieuwe Kuga zal slechts marginaal groeien.

Marktconform
De nieuwe Ford Kuga wordt misschien nog dit jaar voorgesteld, maar denk eerder aan het eerste kwartaal van 2012. De bouw vindt plaats op het C1-platform waar bijvoorbeeld ook de Focus en C-Max gebruikmaken. Dat de Kuga opnieuw één van de fijnst sturende crossovers wordt kunnen we aan Ford wel overlaten. Nu is het alleen hopen dat de productmarketing in Dearborn samen met de functiegelijken in Keulen beter nadenken over de verkrijgbare motoriseringen. De huidige Kuga is er namelijk alleen met relatief dikke krachtbronnen, dus verhoudingsgewijs behoorlijk prijzig in aanschaf en zodoende niet interessant voor de gemiddelde Europeaan. Een gemiste kans!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Ford Kuga: ‘One Ford, one dashboard’
Nieuwe Ford Kuga: ‘One Ford, one dashboard’
Nieuwe Ford Kuga: ‘One Ford, one dashboard’
Nieuwe Ford Kuga: ‘One Ford, one dashboard’
Redactie
Door Redactie

Zoeken