Spyshots

Mercedes-Benz CLS 63 AMG

Laatste loodjes voor Mercedes CLS 63 AMG

De vormgeving van de reguliere Mercedes-Benz CLS is inmiddels geen geheim meer. Maar hoe verhouden de sportieve lijnen van de AMG-variant zich? Het antwoord op die vraag komt dankzij deze spyshots opnieuw een stap dichterbij.

Laatste loodjes voor Mercedes CLS 63 AMG
Tot grote spijt van Mercedes lekten onverhoopt de eerste beelden van de gloednieuwe CLS voortijdig uit. Wat het Duitse merk echter nog steeds onder de pet weet te houden is het totaalplaatje van de meest krachtigste versie van de vierdeurs coupé: de CLS 63 AMG. Of de huidige benaming 63 AMG overigens aanhoudt blijft nog maar de vraag.. Destijds was ´t nog een logisch verklaarbare naam vanwege het historische karakter en de 6.2 liter V8 krachtbron, maar de nieuwe CLS AMG zal de beschikking krijgen over de nieuwe 5.5 liter V8-AMG.

Duitse raket
Zoals in de vorige alinea al werd aangehaald beschikt de tweede generatie CLS AMG over een dubbel geblazen achtcilinder met een totale cilinderinhoud van 5,5 liter. Het vermogen zal vermoedelijk gelijk zijn aan z´n grote broer, de S 63 AMG, wat neerkomt op 544 trappelende paarden. Exacte cijfers van de nieuwe Duitse raket zijn uiteraard nog niet beschikbaar, maar verwacht een acceleratie van nul naar honderd binnen 4,5 seconden en een begrensde topsnelheid van 250 km/h.

Overbeladen segment
Begin volgend jaar zal de AMG-uitmonstering van de vierdeurs coupé van de band rollen. De concurrenten zullen daarna staan te poppelen om zich met hem te meten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de snelste variant van de Audi A7, de Maserati Quattroporte, de Porsche Panamera Turbo en de Rapide van maker Aston Martin. Daarnaast zal ook BMW binnenkort met een uitdager op de markt verschijnen. Kortom, de keuze is een reuze!
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Laatste loodjes voor Mercedes CLS 63 AMG
Laatste loodjes voor Mercedes CLS 63 AMG
Laatste loodjes voor Mercedes CLS 63 AMG
Laatste loodjes voor Mercedes CLS 63 AMG

Zoeken

Merk- & modeldossiers