Spyshots

Audi A6

Nieuwe Audi A6 maakt zich op voor prolongatie

De Audi A6 mag in vergelijking met de BMW 5-serie en Mercedes-Benz E-klasse dan hopeloos verouderd lijken, in de verkoopstatistieken troeft hij zijn landengenoten nog altijd af. Toch moet er complete vernieuwing binnen afzienbare tijd komen om deze voorsprong te behouden. En die is onderweg!

Nieuwe Audi A6 maakt zich op voor prolongatie

Gezien de wijze van camouflage en het daaronder verscholen koetswerk is Audi inmiddels behoorlijk op weg met de nieuwe A6. Dat moet ook wel wil het enigszins snel de nieuwe generatie lanceren en daarmee de concurrentie zo min mogelijk de kans geven omzet weg te snoepen. De huidige A6 mag dan nog altijd onverminderd populair zijn, dit is niet voor eeuwig. Zeker niet met geduchte rivalen als de kakelverse 5-serie en relatief nieuwe Mercedes E-klasse.

Traditioneel
Het behoeft geen betoog dat de nieuwe A6 een spannende auto gaat worden. Daarvoor heeft Audi de A7 Sportback in het leven geroepen. Nee, de A6 wordt wederom een traditionele vierdeurs sedan en in het geval van de Avant een conventionele stationwagen. Ook volgens traditie is dat de auto iets qua grootte toeneemt. We denken dat met name de wielbasis hiervan profiteert. Daarnaast zal dynamiek hoog in het vaandel staan, zowel optisch als technisch daar Audi bekend staat om een compromis te willen zijn tussen Mercedes en BMW.

Motoren
Vanuit de motorische hoek kan men rekenen op hetzelfde palet als de A7 Sportback. Beide modellen delen immers hun techniek. Instappen kan in eerste instantie met de tweeliter TFSI-turbomotor met om en nabij de 200 pk. Later volgt een lichtere motorisering om de instapprijs te drukken. Of de - wel in de A7 liggende - 204 pk sterke 2.8 TSI ook in de A6 verschijnt betwijfelen we vanwege het voorlopige instapmodel. De 3.0 TFSI is sowieso van de partij. Deze produceert in de A7 driehonderd paardenkrachten. Dieselaars kunnen rekenen op een 2.7 en een 3.0 liter TDI. De 2.0 liter volgt in een later stadium.

Binnen een jaar
Hoelang Audi nog nodig denkt nodig te hebben voor het afronden van de nieuwe A6 is onduidelijk. We weten dat ze bij het introduceren van hun topmodellen niet zelden de mondiale autobeurzen overslaan (A8 in Miami, A7 Sportback in Moskou). De aankomende Autosalon van Parijs wordt het in ieder geval niet, die is namelijk binnenkort en dat is te kort dag. Misschien dan toch grote show? De NAIAS in Detroit misschien. Of toch Genève, begin maart. Mmm, een thuiswedstrijd (IAA 2011) zou ook mooi kunnen zijn.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Audi A6 maakt zich op voor prolongatie
Nieuwe Audi A6 maakt zich op voor prolongatie
Nieuwe Audi A6 maakt zich op voor prolongatie
Nieuwe Audi A6 maakt zich op voor prolongatie
Nieuwe Audi A6 maakt zich op voor prolongatie

Zoeken

Merk- & modeldossiers