Spyshots

Audi RS3

Mooi afscheid: Audi RS3

Een jaar geleden vernomen voor het eerst, maar ook meteen voor ´t laatst van wat ogenschijnlijk een Audi RS3 zou kunnen zijn. Aan deze kersverse beelden te zien komt de über-A3 er alsnog en dat terwijl de huidige A3 op z’n laatste benen loopt. Een mooi afscheid dus met een veelbelovende toekomst.

Mooi afscheid: Audi RS3

Nog nooit heeft Audi een RS3 uitgebracht. Maar nu de concurrentie niet stil heeft gezeten en zonder pardon een S3 het nakijken geeft zijn de Duisters alsnog gebrand om de heerschappij der hot hatches terug te winnen. Beter laat dan nooit, nietwaar. Een RS3 moet er voor zorgen dat iedereen direct aan ´Audi´ denkt bij een compacte middenklasse met een top van meer dan 250 km/h. Nu is het vooral Ford voor en Ford achter wat er wordt geschreeuwd.

TT RS-motor
Dat Audi meteen voor goud gaat blijkt wel uit het paspoort van de te verwachten RS3. Audi lepelt niets minder dan de 2.5 liter vijfcilinder uit de TT RS in de snelste A3 ooit. Een fantastische machine met een verslavende soundtrack en een vermogen van 340 pk en koppel 450 Nm. Althans in de TT RS. Als de RS3 ook deze specificaties meekrijgt zou het in 4,6 seconden naar honderd kunnen knallen. De topsnelheid zou liggen op 288 km/h.

Binnen een jaar
We zien nu al uit naar een schermutseling met de Focus RS500 of nog interessanter, de Subaru CS400. Wanneer één en ander kan gebeuren is nog onduidelijk. Lang kan het in ieder geval niet meer duren aangezien de huidige A3 nog hooguit twee jaar mee zal gaan.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mooi afscheid: Audi RS3
Mooi afscheid: Audi RS3
Mooi afscheid: Audi RS3
Mooi afscheid: Audi RS3

Zoeken

Merk- & modeldossiers