Nieuws

Fiat Punto Evo

Fiat Punto Evo vol in de belastingloze prijzen

Automobiele liberalen opgelet! Voortaan kun je een Fiat Punto Evo belastingloos rijden. Dat betekent niet alleen vrijgesteld zijn van MRB en de laagste 14% bijtelling aftikken, maar ook eindelijk een vrije keus hebben voor een alternatieve fabrikant dan de Volkswagen Group.

Fiat Punto Evo vol in de belastingloze prijzen

Wie een volwaardige vierpersoonsauto wil rijden, maar geen Motorrijtuigenbelasting of meer dan 14% bijtelling wenst af te tikken was tot dusver alleen aangewezen op de auto’s binnen de Volkswagen Group (Polo BlueMotion, Skoda Fabia Combi Greenline, Seat Ibiza EcoMotive). Dat hoeft nu niet meer met de lancering van de Fiat Punto Evo 1.3 Multijet en Grande Punto 1.3 Multijet. Beide modellen beschikken namelijk over een verfijnde viercilinder dieselmotor met 85 pk en 200 Nm en stoten niet meer uit dan 95 g/km aan CO2 per kilometer. Wat verbruik betreft weten deze schoonste Punto´s ook te overtuigen. Wat te denken van slechts 3,6 l/100 km en een actieradius van 1.250 km bij een gematigde rechtervoet. Een start/stop-systeem helpt daarbij een handje.

Prijs en uitrusting
Fiat vraagt minimaal € 15.395,- voor de (bijna) belastingloze Punto Evo. Dat is een stuk voordeliger dan de Polo BlueMotion en exact gelijk geprijsd aan de 5-deurs Seat Ibiza EcoMotive. Maar die laatste is dan weer niet zo krachtig. De standaarduitrusting van de Punto Evo 1.3 Multijet omvat onder meer airconditioning, zeven airbags (waaronder een knie- en gordijn), elektrisch bedienbare buitenspiegels en ramen vóór, cruise control en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. Nog goedkoper uit ben je met de Grande Punto 1.3 Multijet. Die is met een standaarduitrusting van twee airbags, ABS, elektrisch bedienbare ramen vóór en centrale deurvergrendeling weliswaar minder luxe als zijn gemoderniseerde opvolger, maar vraagt daarentegen ook een lagere investering van € 12. 795,-.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Fiat Punto Evo vol in de belastingloze prijzen
Fiat Punto Evo vol in de belastingloze prijzen
Fiat Punto Evo vol in de belastingloze prijzen
Fiat Punto Evo vol in de belastingloze prijzen

Zoeken

Merk- & modeldossiers