Nieuws

Porsche 918 Spyder

Officieel: Bouw Porsche 918 Spyder in Zuffenhausen

Met trots meldt Porsche dat het de 918 Spyder in productie gaat nemen. Dat komt niet alleen goed aan bij ons, maar ook bij het personeel van de sportwagenfabrikant. "Er is niemand binnen Porsche die de 918 niet wil bouwen”, aldus eerdere woorden van topman Michael Macht alvorens de knoop werd doorgehakt.

Officieel: Bouw Porsche 918 Spyder in Zuffenhausen

Vanuit het niets en sinds lange tijd presenteerde Porsche in Genève een conceptcar. En vanaf het moment dat het doek van de 918 Spyder Concept werd getrokken waren de reacties overweldigend. De eerste vraag van menigeen was dan ook of de sportwagen in productie genomen zou worden. Porsche zei daarop dat het de bouw van de spectaculaire hybridesportwagen zou overwegen als het op voorhand duizend orders binnen had. Al snel bleek het dubbele aan intentieverklaringen zijn getekend. De eventuele productie kon dus eigenlijk niet meer afketsen en zojuist hebben ze bekendgemaakt groen licht te geven voor de realisatie van de 918 Spyder. De auto gaat ontwikkeld worden  in Porsche´s ontwikkelingcentrum in Weissach en zal nadien worden geassembleerd in Zuffenhausen.

Hybride
De bedoeling van de Porsche 918 Spyder is een antwoord te geven op de vraag of high performance supercars in de toekomst nog wel zullen bestaan. Velen stellen namelijk dat het afgelopen is met ze vanwege hun dorstigheid en onmilieuvriendelijke karakter, maar de 918 bewijst het tegendeel. De 918 Spyder Concept verbruikt namelijk slechts 3,0 l/100 km, maar levert toch dermate veel vermogen dat hij de al niet kinderachtige Carrera GT het nakijken geeft op de Nordschleife. De 918 Spyder wordt dan ook gezien als opvolger van dat model.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Officieel: Bouw Porsche 918 Spyder in Zuffenhausen
Officieel: Bouw Porsche 918 Spyder in Zuffenhausen

Zoeken

Merk- & modeldossiers