Nieuws

Lotus Evora 414E Hybrid

Milieubewuste raket: Lotus Evora 414E Hybrid

Met de Evora 414E Hybrid speelt Lotus haar meest prestigeuze troef uit. De Britse sportwagenfabrikant koppelt haar topmodel aan een geavanceerde hybride-module waar zelfs milieuactivisten het warm van krijgen!

Milieubewuste raket: Lotus Evora 414E Hybrid
Lotus is al vele jaren bezig met de ontwikkeling van een gloednieuw hybride-systeem. Opmerkelijk aan deze module is dat de aandrijving volledig in handen van een tweetal elektromotoren is en de benzinemotor slechts als ‘Range Extender’ fungeert. Deze 1.2 liter driecilinder is speciaal ontwikkeld voor dit doeleinde en levert een vermogen van 48 pk. De kracht van de 85 kg wegende driecilinder wordt direct opgeslagen in het Lithium Polymer accupakket. Volledig opgeladen biedt dit pakket een actieradius van een kleine zestig kilometer, maar tezamen met de ‘Range Extender’ groeit dit naar een totaal van 483 kilometer.

Sneller dan een conventionele Evora
Verantwoordelijk voor de aandrijving is de Evora 414E Hybrid zijn twee 207 pk sterke elektromotoren die afzonderlijk de beide achterwielen aandrijven. Het totale vermogen van 414 pk zorgt ervoor dat de Evora flink sneller is dat de het normale productiemodel. In plaats van de vijf seconden die de 280 pk sterke, door een 3.5 liter V6 aangedreven Evora nodig heeft voor de bekende sprint vergt de 414E Hybrid hier slechts vier seconden voor. Zuiniger en sneller lijkt de ideale oplossing voor de sportwagen van morgen!

Niet geheel geruisloos
Een opmerkelijke feature van de elektrisch aangedreven Lotus is het HALOsonic geluidsysteem. Dit systeem genereert via het audiosysteem een virtueel motorgeluid zodat het geruisloze karakter van de elektromotoren verzwakt kan worden. De berijder heeft de keuze uit vier verschillende geluiden, waaronder de klanken van een V6 of V12 krachtbron.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers