Nieuws

Seat Ibiza ST

Officieel: Seat Ibiza ST

Seat laat ons kennismaken met de Ibiza ST ofwel de Ibiza stationwagon. Het model is 18 cm langer dan de hatchbacks en moet daarmee een waardige ‘pakezel’ zijn. Medio dit jaar staat de Seat Ibiza ST bij de dealers.

Officieel: Seat Ibiza ST
Het is geen verrassing dat Seat het gamma uit gaat breiden met deze derde carrosserievariant. Het is niet alleen een logisch vervolg op de al tijden niet meer leverbare Cordoba Vario, maar op de IAA in Frankfurt toonden de Spanjaarden ons bovendien een sportief gestileerde conceptcar die ons op moest warmen voor zijn komst. Dat het uiteindelijke productiemodel minder spannend is vormgegeven dan de conceptcar was al op voorhand bekend, maar dat betekent niet dat de auto nietszeggend is. Het is een echte Seat die dankzij het ‘Arrow Design’ duidelijk binnen het familiegezicht past. De achterzijde heeft wel een kenmerkende nieuw gezicht gekregen.

430 liter
Een stationwagon moet – ondanks dat Seat pretendeert dat de auto sportief rijdt – vooral ruimte bieden. De Ibiza ST is met zijn lengte van 4,23 m dan ook 18 cm langer dan de hatchback. De kofferruimte meet een inhoud van 430 liter en de in delen neerklapbare achterbank moet de ruimte nog verder kunnen vergroten. Een lage tildrempel moet er vervolgens voor zorgen dat het inladen wordt vergemakkelijkt.

Zes motoren
Seat levert de Ibiza ST bij zijn introductie met een zestal motoren; drie benzine en drie diesels. De vermogens lopen uiteen van 70 tot 105 pk. Nieuw voor de Ibiza is de komst van de 1.2 TSI en de 1.2 TDI. Uiteraard bestaat het gamma uit de Reference, Style en Sport en is er de keuze uit diverse opties en accessoires.

De Seat Ibiza ST debuteert op de Autosalon van Genève en zal medio 2010 bij de dealers staan. De prijzen van de Ibiza ST worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Officieel: Seat Ibiza ST
Officieel: Seat Ibiza ST
Officieel: Seat Ibiza ST
Officieel: Seat Ibiza ST

Zoeken

Merk- & modeldossiers