Nieuws

Citroën DS3 Racing

MINI Cooper S-killer: Citroën DS3 Racing

In de eerste week van maart zal Citroën het doek trekken van de DS3 Racing. Deze hitsige uitmonstering is het wapen van de Franse fabrikant tegen de alom geprezen MINI Cooper S JCW. En dit zijn de eerste beelden ervan.

MINI Cooper S-killer: Citroën DS3 Racing
Citroën heeft serieuze plannen met haar nieuwe premiumdivisie ‘DS’. De eerste vrucht van deze nieuwe afdeling is de DS3 die vanaf maart het auto’s als de MINI One/Cooper en de Alfa Romeo MiTo moeilijk gaat maken. Tegengas geven aan de MINI Cooper S - en helemaal de John Cooper Works (JCW) - vergt een andere aanpak. Daarvoor is er deze DS3 Racing, een extra krachtige versie die aan de basis staat van het nieuwe WRC-rallykanon van levend rallylegende Sébastien Loeb.

210 pk
Aan het fysiek van de Citroën DS3 Racing is meteen te zien dat het hier om een serieuze versie gaat. Met grote wielen en een flinke voorgevel - op deze foto’s uitgevoerd in contrasterende kleuren combi zwart/oranje - bekt ‘ie lbehoorlijk woest. Een uitdossing die precies past bij het blok voorin. Citroën lepelt namelijk een 1.6 liter turbomotor in de DS3 Racing met een vermogen van 210 pk. Dat is voldoende om menig GTI, OPC of andere dit soort consorten voorbij te blazen. Maar is dit ook genoeg om partij te bieden aan de MINI Cooper S (JCW)? Binnenkort weten we het…
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
MINI Cooper S-killer: Citroën DS3 Racing

Zoeken

Merk- & modeldossiers