Nieuws

Honda CR-V

Details en prijs vernieuwde Honda CR-V bekend

Een half jaar geleden kondigde Honda aan de CR-V in het nieuw te hebben gestoken. Tegelijkertijd maakte het enkele nieuwigheden bekend, maar exacte details waren ze ons nog verschuldigd. Die zijn inmiddels vrijgeven, net als de vanafprijs.

Details en prijs vernieuwde Honda CR-V bekend
Honda heeft de CR-V subtiel onder handen genomen. De vernieuwingen bestaan naast de eerdere aankondigingen uit hertekende bumpers en een grille die voortaan in dezelfde kleur als de carrosserie zijn gespoten, nieuwe smaken in lichtmetaal (17 of 18 inch) en twee nieuwe lakkleuren: Urban Titanium en Alabaster Silver. Het interieur is opgewaardeerd met betere materialen en andere kleurencombinaties, terwijl de armsteun tussen de beide voorstoelen breder is geworden voor meer comfort. Een hoger comfortgehalte dat ook tot uiting komt dankzij nieuw isolatiemateriaal. Hierdoor moeten de rijgeluiden minder het interieur doordringen. Tot slot is het audiosysteem uitgebreid met mogelijkheden voor het aansluiten van een iPod of andere externe MP3-spelers.

2.2 i-DTEC 
Misschien nog wel het belangrijkste nieuws is dat de 2.2 i-DTEC uit de Honda Accord voortaan ook leverbaar is in de CR-V. Deze diesel voorzien van common-rail-techniek produceert 150 pk en 350 Nm, een winst van 10 pk en evenveel Newtonmeters ten opzichte van de motor die het vervangt. Desondanks is de auto schoner en verbruikt ‘ie minder brandstof, om precies te zijn 7,4 l/100 km in combinatie met een CO-uitstoot van 171 g/km (was 195 g/km). Standaard koppelt Honda de diesel aan een handgeschakelde versnellingsbak, een vijftraps automaat is optioneel. Naast deze nieuwe aandrijflijn voor de CR-V is er ook een 2.0 i-VTEC-benzinemotor met 150 pk verkrijgbaar, een krachtbron die eveneens is te combineren met een vijftrapsautomaat.

De nieuwe Honda CR-V staat vanaf 10 maart bij de Honda-dealer. Prijzen starten vanaf € 34.900,-.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Details en prijs vernieuwde Honda CR-V bekend

Zoeken

Merk- & modeldossiers