Nieuws

Renault Twingo CC

Speelgoed onthult Renault Twingo CC

Dit hebben we eerder gezien. Terwijl de betrokken divisies bij de autofabrikant er alles aan doen om zo min mogelijk prijs te geven, loopt het nog geheim te houden model bij de speelgoedproducent al van de band. Dit keer overkomt het Renault met de open versie op basis van de Twingo.

Speelgoed onthult Renault Twingo CC

Begin maart, op de Autosalon van Genève, zal Renault een open variant op basis van de Twingo onthullen. Het lukte de Fransen tot dusver erg goed om het ontwerp van deze open tweezitter geheim te houden, maar dankzij een fabrikant van speelgoed is alle moeite tevergeefs geweest. Een manier waarop eerder een nieuw model vroegtijdig werd onthuld.

Deels in de wind
Gemakshalve noemen we de auto Twingo CC, maar hoogstwaarschijnlijk zal de naam van Renault’s kleinste niet aan de tweezitter worden verbonden omdat het als een zelfstandig model wordt gepositioneerd. De nieuwe Twingo CC zal nog voor het aanbreken van de zomer bij de dealers arriveren en daarna de strijd aangaan met andere compacte open auto’s zoals de Peugeot 207 CC, Opel Tigra TwinTop en Mitsubishi CZC. Onderscheidend aan de Renault is dat het niet over een compleet klapdak beschikt, maar over een inklapbaar dakpaneel. De B-stijlen blijven te allen tijde overeind staan. De auto is dus eerder een kruising tussen een volwaardige cabriolet en een targa.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Speelgoed onthult Renault Twingo CC
Speelgoed onthult Renault Twingo CC
Speelgoed onthult Renault Twingo CC

Zoeken

Merk- & modeldossiers