Nieuws

Mazda5

Gloednieuwe Mazda5 in Zwitserland

Mazda richt zich tijdens de Autosalon in Genève met de introductie van de nieuwe Mazda5 op Europese gezinnen. De auto voegt volgens de Japanse fabrikant veel ruimte in een onderscheidend en milieubewust jasje.

Gloednieuwe Mazda5 in Zwitserland
“Ons hoofddoel met de geheel nieuwe Mazda5, was om een nieuwe MPV te ontwikkelen die milieuvriendelijkheid combineert met een nieuwe expressie qua design”, aldus Hideki Matsuoka. De opperhoofd binnen het Mazda5-project overdrijft misschien licht met de nieuwe designexpressie, maar het exterieur van de Mazda5 heeft op zijn minst een gewaagd uiterlijk. Hoewel de carrosserie zeer zeker herkenbaar is als Mazda grijpen de ontwerpers meer dan ooit naar de opmerkelijke studiemodellen van de laatste jaren. Deze designtaal onder de noemer “Nagare Flow” dank zijn vormen aan de natuur en zorgt volgens de Japanse fabrikant voor een optimale luchtstroom langs en rond het voertuig.

Efficiënt motorenaanbod
Mazda zal in de aanloop naar de Zwitserse show, begin maart, alle specificaties van haar nieuwe ruimtewonder bekendmaken, maar ligt alvast een tipje van de sluier op. De komst van een nieuwe 2.0 liter DISI (Direct-injection Spark Ignition) benzinemotor met i-stop en handgeschakelde zesbak zal het belangrijkste nieuws zijn voor de Europese markt. Daarnaast geeft de Japanse constructeur te kennen dat er ook een 1.8 liter benzinemotor met zestraps-transmissie beschikbaar zal zijn.

Herfst 2010
De gloednieuwe Mazda5 zal tijdens de Autosalon van Genève worden geïntroduceerd en is hiermee één van de drie primeurs die het Japanse merk meeneemt naar Zwitserland. Wie die over twee zijn houdt Mazda nog even geheim. De nieuwe Mazda5 zal overigens vanaf de herfst bij de lokale dealers schitteren.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gloednieuwe Mazda5 in Zwitserland
Gloednieuwe Mazda5 in Zwitserland
Gloednieuwe Mazda5 in Zwitserland

Zoeken

Merk- & modeldossiers