Nieuws

Lotus prijzen 2010

Forse prijsverlagingen bij Lotus

De Lotus Elise, Exige en Evora zijn duizenden euro’s goedkoper geworden. En dat allemaal met dank aan – je gelooft het niet – onze eigen overheid.

Forse prijsverlagingen bij Lotus
De Elise S staat dit jaar met een bedrag van € 45.764,- in de prijslijsten van de Lotus-dealer, en dat is € 3.250,- lager dan vorig jaar. De Elise R is met € 5.951,- verlaagd en kost voortaan € 53.898,-, terwijl de Elise SC nu vanaf € 59.303,- in de boeken staat (€ 7.339,- lager). Door naar de Exige S. Die mag in 2010 de showroom verlaten wanneer er minimaal € 63.268,- wordt achtergelaten in de kassala van de dealer; maar liefst acht duizend euro minder dan voorheen! De meest recente Lotus, de Evora, staat als tweezitter genoteerd voor € 78.045,-. De 2+2-variant is er vanaf € 82.362,-. Ook duizenden euro´s minder dan dat ´ie vorig jaar nog op moest brengen.

En dat allemaal dankzij…
… onze overheid. De modellen van Lotus profiteren namelijk bovengemiddeld van de BPM-afbouw omdat de diverse types volgens het huidige heffingsysteem een der mate lage CO2-uitstoot hebben. Daardoor zijn de aanschafprijzen van de diverse modellen met duizenden euro’s in prijs verlaagd. Om maar een voorbeeld te noemen: de Elise S stoot slechts 179 g/km uit. Een auto met vergelijkbare prestaties moet al snel rekenen op het dubbele aan uitgestoten CO2-deeltjes per kilometer.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Forse prijsverlagingen bij Lotus
Forse prijsverlagingen bij Lotus

Zoeken

Merk- & modeldossiers