Nieuws

Lamborghini Gallardo LP560-4 SuperVel...

SV-recept ook voor Lamborghini Gallardo

Aan de hand van deze drie afbeeldingen ziet het er naar uit dat Lamborghini ook een ´ricetta à la SuperVeloce´ heeft gebrouwen voor de Gallardo. Exacte specificaties van de LP560-4 SV ontbreken nog, maar dat het een hete saus gaat worden staat buiten kijf.

SV-recept ook voor Lamborghini Gallardo

Lamborghini lijkt ons geen fabrikant die het snel benauwd krijgt als een andere renstal weer eens met een nieuwe, concurrerende strijdwagen op de proppen komt. Het merk met de gouden stier gaat uit van hun eigen kracht en vooralsnog blijkt deze voldoende te zijn om diverse krachtmetingen met een victorie af te sluiten. Toch zal Lamborghini altijd met een schuin, scherp oog loeren naar de buren in Modena. En toen deze onlangs de spectaculaire Ferrari 458 Italia onthulden kunnen we ons best voorstellen dat de verantwoordelijken daar bij Automobili Lamborghini dit keer toch een dalend zweetdruppeltje hebben gevoeld. De verse ‘baby-Ferrari’ is inmiddels te bestellen, en om ervoor te waken dat het zwarte geld niet allemaal in de buidel van Ferrari terechtkomt zal Lamborghini binnenkort opnieuw hun tegenhanger een boost geven zodat geïnteresseerden in supersportwagens er simpelweg niet omheen kunnen. Zie hier de eerste twee foto’s van de Gallardo SuperVeloce!

Volgens recept
We kennen natuurlijk allemaal de SuperVeloce-versie van de Lamborghini Murciélago met ingrediënten als een gereduceerd wagengewicht in combinatie met een hoger vermogen ten opzichte van de ‘normale’ uitvoeringen. Of de Lamborghini Gallardo LP560-4 SuperVeloce dit recept ook bevat is onduidelijk. We verwachten van wel, al was het alleen maar om de 570 pk van de 458 Italia te evenaren dan wel te overschrijden. Zo is Lamborghini dan ook wel weer. Het uiterlijk is in ieder geval wel helemaal volgens het SV-recept met de enorme taartscherp achterop en de agressievere voorspoiler. Binnenkort volgt er vast meer informatie en dan zullen we te weten komen of de Ferrari ondanks zijn indrukwekkende specificaties alsnog de tissues alvast klaar mag leggen.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
SV-recept ook voor Lamborghini Gallardo
SV-recept ook voor Lamborghini Gallardo

Zoeken

Merk- & modeldossiers