Nieuws

Mitsubishi Outlander

Specificaties en prijzen vernieuwde Mitsubishi Outlander

Enige tijd geleden heeft Mitsubishi de Outlander in ’t nieuw gestoken. Alleen de specificaties en de daaraan gekoppelde prijzen waren de Japanners ons nog schuldig. Daar is nu gehoor aan gegeven. Vanaf net geen 27 mille staat ‘ie bij de dealer.

Specificaties en prijzen vernieuwde Mitsubishi Outlander

Mitsubishi geeft tamelijk weinig aandacht aan de vernieuwde Outlander. Nadat afgelopen september stilletjes het nieuwe uiterlijk van de auto werd onthuld, geeft de Nederlandse Mitsubishi-importeur nu met enige terughoudendheid de specificaties en prijzen vrij. En dat terwijl de Outlander sinds zijn komst in 2006 toch echt niet onsuccesvol genoemd mag worden. Menig automobilist zag de auto zitten en ook wij waren wel gecharmeerd van de stoere SUV. Over de vernieuwde Outlander zijn we anderzijds iets minder enthousiast. Het integreren van het huidige familiegezicht - en daarmee de zogenoemde Jet Fighter-grille - in het front vinden we toch wat minder geslaagd. Gelukkig is dit een kwestie van smaak. Binnenin hebben de Japanners het geheel opgewaardeerd met betere afwerkingsmaterialen voor het dashboard en de deurpanelen.

Benzine
De vernieuwde Outlander is leverbaar met een tweetal benzinemotoren. Onderaan het leveringsgamma bevindt zich de 2.0 liter die 147 pk levert en maximaal 1.600 kg kan voorttrekken. De trekkracht bedraagt 199 Nm en die wordt uitsluitend overgebracht naar de voorwielen middels de standaard uitgeruste handgeschakelde 5-bak. Een nieuw ontworpen zestraps CVT-automaat behoort ook tot de mogelijkheden. In 10,8 seconden accelereert de auto naar 100 km/h en de topsnelheid is vastgesteld op 184 km/h. Gemiddeld noteert de versie met automaat een benzineverbruik van 7,7 l/100 km in combinatie met een CO2-uitstoot van 182 g/km. Met handbak wordt er iets meer benzine verstookt, namelijk 8,0 l/100 km (CO2 van 189 g/km). Meer kracht is er met de 170 pk sterke 2.4 liter die daarnaast 232 Nm aan koppel levert. Vanuit stilstand naar honderd duurt iets minder dan tien seconden en zijn top is 190 km/h. De dorstigheid blijft beperkt tot 8,8 l/100 bij een gemiddelde CO2-uitstoot van 220 g/km. Ook de 2.4 is met CVT verkrijgbaar.

Diesel
Dieselen kan alleen met de 2.2 liter Di-D die standaard gekoppeld is aan een handmatig te bedienen zesbak. De fonkelnieuwe Twin-Clutch Sport Shift Transmission (TC-SST) is tegen meerprijs te bestellen. Met 156 pk en een krachtig koppel van 380 Nm kan in 11,1 seconden de honderd worden bereikt en een top van 200 km/h worden behaald. Bij een gematigde rechtervoet verbruikt de auto exact 7,0 liter dieselolie. De CO2-uitstoot bedraagt 185 g/km.

Prijzen
De Outlander staat inmiddels bij de dealer met een vanafprijs van € 26.999,- voor de 2.0 liter benzine in de uitvoering Invite. Tijdelijk is ook een speciaal samengestelde 2.0 Intro Edition te verkrijgen. Deze uitvoering heeft standaard onder andere zilverkleurige roofrails, automatisch inklapbare buitenspiegels met LED-knipperlichten, met chroom afgewerkte raamlijsten, grille, dorpels en achterklep, een regensensor, donkergetinte ramen achter en one-touch bediening voor het omklappen van de tweede zitrij. Vanaf € 28.999,- is de Intro Edition van u en voor nog eens € 500,- extra wordt ‘ie gekoppeld aan de CVT. Dan de 2.4 liter benzine: die staat vanaf € 34.499,- in de boeken en met CVT-automaat kost de motorisering € 40.999,-. Dieselen kan vanaf € 35.999,-. In combinatie met fonkelnieuwe TC-SST kost de 2.2 Di-D exact negenduizend euro extra, maar de auto is dan wel meteen luxueuzer uitgerust in Instyle-uitvoering.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Specificaties en prijzen vernieuwde Mitsubishi Outlander
Specificaties en prijzen vernieuwde Mitsubishi Outlander
Specificaties en prijzen vernieuwde Mitsubishi Outlander
Specificaties en prijzen vernieuwde Mitsubishi Outlander

Zoeken

Merk- & modeldossiers