Nieuws

Rinspeed UC

Rinspeed laat in Genève de UC zien

Ook Rinspeed deelt graag mee in de stortregen aan elektrische voertuigen die in de toekomst ons stadswegennet zullen ‘bewandelen’. In Genève presenteert het daarom de UC, de afkorting van Urban Commuter en een acroniem is voor “You see”.

Rinspeed laat in Genève de UC zien
Met een lengte van maar 2,50 meter is de Rinspeed UC inderdaad een geschikt karretje om watervlug ergens tussendoor te glippen, te manoeuvreren en daar te parkeren waar anderen passen. De aandrijving geschiedt uitsluitend via opgewekte elektriciteit middels een onbekende krachtbron die 124 Nm aan trekkracht levert. Via een joystick in de middenconsole is de transmissie te bedienen. De topsnelheid van de UC bedraagt 110 km/h en de actieradius afhankelijk van de rijstijl 120 kilometer.

Eerste klas
Voor de lange(re) afstanden kan de UC in een speciale treincabine geparkeerd worden en zodoende stressbestendig en filevrij de autosnelwegen ‘overslaan’. Althans zo ziet Rinspeed het vervoeren van A naar B in de toekomst voor zich, want het bedrijf ziet kans op serieproductie van de UC. Het concept is namelijk eenvoudig te integreren in de bestaande productielijnen van autofabrikanten. Er schijnen zelfs al vergevorderde gesprekken met bepaalde automerken te zijn.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Rinspeed laat in Genève de UC zien

Zoeken

Merk- & modeldossiers