Nieuws

Ford S-Max

Gefacelifte Ford S-Max uitgelekt

Iets eerder dan Ford had gewild is de vernieuwde Ford S-Max wereldkundig gemaakt. Deze foto´s zijn samen met enkele details op het internet beland. Daardoor kunnen wij jullie vroegtijdig de gefacelifte Ford S-Max tonen.

Gefacelifte Ford S-Max uitgelekt

De wijzigingen aan de buitenzijde zijn zeker voor de kenner in één oogopslag duidelijk. Het front is voorzien van een compleet nieuwe voorbumper en een gewijzigde grille. Vooral recht van voren vertoont de S-Max daardoor meer gelijkenis met de Ka, Fiesta en nieuwe (Grand) C-Max. In de bumper heeft Ford LED-dagrijverlichting opgenomen en tegelijkertijd werden de lichtunits minimaal bijgepunt. Van opzij bekeken is alles bij het oude gebleven. Alleen de kenner zal van opzij al kunnen concluderen dat de achterzijde is voorzien van geheel nieuwe lichtunits. De achterzijde zelf wordt gekenmerkt door een nieuwe bumper, geheel nieuwe achterklep en de genoemde lichtunits. Het interieur is eveneens in grote lijnen gelijk gebleven. Er schijnen betere materialen te zijn gebruikt en de indeling van de klokkenwinkel is iets gewijzigd.

Gewijzigde motoren
Het belangrijkste nieuws zullen we onderhuids aantreffen. Op dieselgebied komt de 2.2 TDCi te vervallen en zal deze worden vervangen door de nieuwe 2.0 TDCi met een vermogen van 163 pk. Dat is weliswaar 12 pk minder dan de oude 2.2 TDCi, maar de motor levert ongetwijfeld betere prestaties. Het benzinegamma bestaat voortaan ook uit een 2.0 liter viercilinder turbomotor met directe brandstofinjectie. De motor ontwikkelt 203 pk. Daarnaast zal er een nieuwe 1.6 liter benzinemotor uit de Ecoboost-familie (160 pk) worden geintroduceerd.

Mei leverbaar
Ford zal de vernieuwde S-Max, samen met een eveneens vernieuwde Galaxy, presenteren op de Autosalon van Brussel in januari. In mei staan beide modellen bij de dealers. Officiële details verwachten wij nog voor de jaarwisseling. In navolging op de S-Max en Galaxy wordt er begin volgend jaar ook een gefacelifte Mondeo gepresenteerd.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gefacelifte Ford S-Max uitgelekt
Gefacelifte Ford S-Max uitgelekt
Gefacelifte Ford S-Max uitgelekt

Zoeken

Merk- & modeldossiers