Nieuws

eRuf Porsche Cayenne

RUF introduceert elektrische Cayenne

De Duitse tuner RUF heeft een elektrisch aangedreven Porsche Cayenne ontwikkeld. Onder de naam eRUF is dit de tweede elektrische Porsche die RUF presenteert. De techniek is grotendeels ontwikkeld in samenwerking met Siemens.

RUF introduceert elektrische Cayenne
In vijf seconden vanuit stilstand naar 100 km/h, het is een waarde die je eerder associeert met een snelle sportauto dan een elektrisch aangedreven Porsche. RUF verbaasde ons begin dit jaar dan ook met de Greenster. De op een 911 gebaseerde ‘Targa look-a-like’ was de eerste concrete aanwijzing van RUF’s plannen om elektrische auto’s te gaan produceren. En dat hoofdstuk krijgt nu een vervolg.

Siemens
Ditmaal is het een op de Cayenne gebaseerd elektrisch voertuig. Net als bij de Greenster heeft Porsche de hulp ingeroepen van Siemens die de techniek mede heeft ontwikkeld. Concreet betekent het dat er een 270 kW (367 pk) sterke elektromotor in de Cayenne ligt. Die maakt het mogelijk om de 2.670 kg wegende SUV in een seconde of tien naar 100 km/h te sleuren. De topsnelheid ligt op 150 km/h en de actieradius bedraagt 200 km.

Stormster
Om het imago van RUF niet geheel om zeep te helpen heeft men speciaal voor deze elektrische Cayenne de Stormster ontwikkeld. In de fors verbouwde Cayenne wordt straks de techniek gehangen waarmee momenteel in een standaard Cayenne getest wordt.

Plannen
Of RUF echt productieplannen heeft met de Stormster is niet bekend. Wel weten we dat de Greenster ook daadwerkelijk het productiestadium zal halen. Wanneer dat precies zal zijn en in welke aantallen is nog niet bekend.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
RUF introduceert elektrische Cayenne
RUF introduceert elektrische Cayenne
RUF introduceert elektrische Cayenne

Zoeken

Merk- & modeldossiers