Nieuws

Alfa Romeo

Eerste foto nieuwe Alfa Romeo

De nieuwe Alfa Romeo, de opvolger van de 147, kent allesbehalve een vlekkeloze start. Nadat de introductie werd uitgesteld wegens strubbelingen tussen het management en het personeel, zijn nu de details en de eerste foto vroegtijdig op straat komen te liggen.

Eerste foto nieuwe Alfa Romeo

De inmiddels langverwachte opvolger van de Alfa Romeo 147, die tot voor kort nog Milano zou heten, staat op een doorontwikkeld platform van de Fiat Bravo en heeft een lengte van 4,35 meter, is 1,80 meter breed en 1,46 meter hoog. Met deze buitenmaten is de nieuwe Alfa iets kleiner dan de nieuwe Opel Astra, die als grootste in z’n klasse door het leven gaat. De wielbasis is met 2,63 meter gemiddeld.

Turbomotoren
Het motorenpallet bestaat louter uit geblazen varianten in combinatie met een start/stop-systeem. Keuze is er zoal uit een 1.6 liter JTDm-diesel met een vermogen van 105 pk en een krachtige 170 pk sterke JTDm met een cilinderinhoud van 2.0 liter. De benzinevarianten profiteren allemaal van het innovatieve MultiAir-principe en hebben allen een longinhoud van 1.4 liter. De instapper levert 120 pk, gevolgd door de 170 pk sterke versie. Voorlopig topmodel - die meteen als GTA gezien mag worden - is de Quadrifoglio Verde (QV) met 235 pk voortkomend uit de nieuwe 1.75 TBi-motor. Een elektronisch Q2-diffentieel is bij de QV standaard. Alfa stopt ook het DNA-systeem met de drie rijstanden Normal, Dynamic en All Wheater in hun nieuwe benjamin.

Guilietta?
De nieuwe Alfa Romeo zal worden onthuld op de aankomende Autosalon van Genève in maart. Op dit moment is de langverwachte Italiaan nog naamloos, maar na het verwerpen van de eerdere benaming Milano is er alweer een nieuwe in omloop, namelijk Giulietta. Hoe de auto uiteindelijk ook mag komen te heten, vast staat dat het model in de eerste helft van 2010 wordt gelanceerd.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste foto nieuwe Alfa Romeo
Eerste foto nieuwe Alfa Romeo
Eerste foto nieuwe Alfa Romeo

Zoeken

Merk- & modeldossiers