Nieuws

Fiat 500(C)

Nieuwe 1.3 Multijet voor Fiat 500(C)

Na de Fiat Punto Evo profiteren de 500 en de 500 Cabriolet ook van Fiat’s nieuwe 1.3 liter Multijet. Het blokje levert 95 pk en 200 Nm en weet mede dankzij een start/stop-systeem efficiënt met diesel om te springen.

Nieuwe 1.3 Multijet voor Fiat 500(C)

De tweede generatie Multijet-diesels van Fiat Powertrain Technologies maken gebruik van nieuwe commonrail-injectoren en een gebalanceerde hydraulische servoklep die de hoeveelheid ingespoten brandstof in de ontbrandingskamers met verbeterde precisie en in snellere en flexibelere opeenvolgingen kunnen inspuiten. Dit levert een efficiëntere verbranding op, terwijl er meer kracht voor handen is.

Vlot karretje
Een trekkracht van 200 Nm in een auto die nog geen 1.000 kilogram weegt staat garant voor vlotte prestaties. De Fiat 500(C) weet dan ook in een keurige 10,7 seconden naar de honderd te accelereren en een topsnelheid van zo’n 180 km/h te bereiken. Dit alles gepaard met een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 3,9 l/100 km in combinatie met een uitstoot van 104 gram CO2 per gereden kilometer.

De Fiat 500(C) met vernieuwde 95 pk sterke 1.3 Multijet staat vanaf begin volgend jaar in de showroom. Prijzen worden later bekend gemaakt.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers